View Full Version : smf ili phpp3
NoSleep-HQ
04.05.11, 12:53
koja je razlika izmedju:
smf i phpbb3
moze neko detaljno da mi objasni?
JuiceFU93Kru
04.05.11, 12:54
To imas posebnu sekciju za to forum/web hosting!
SMF je slozeniji za rad a phpbb3 laksi a za instalaciju su iste tezine mada najbolji su myBB i joomla(portal) al ih je tesko i install i raditi u njima :D
sone, malo provaljivanja al ok.
SMF je 1000 laksi za pocetnike, zasto ? Pa evo Vam par razloga.
- kad zelite da dodate neki mod na SMF onda samo idete u Admin> Packages, Uploadate mod i samo ga onda Apply Mod, a na phpBB morate uzeti code, naci u koji fajl da dodate code u koji dio da dodate taj code. Mnogo komplikovanije :D
- Kad zelite da UnInstall mod, na SMF idete Admin> Packages nadjete zeljeni mod i kliknete UnInstall, a na phpBB nadjete fajl, udjete u taj fajl, nadjete code koji trebate izbrisat ili zamjeniti sa default i sl. :D
- forum SMF sam prebacio sa jednog na drugi hosting za 10 minuta a phpBB nisam ni uspio prebaciti
Mogu da dodam da i na SMF mozete dodavati modove kao i na phpBB al sto to da radite kad ima automatizovano :D
Joomla ti nije forum nego portal, a na myBB se modovi isto tako dodaju kao i na SMF. Ali u svjetu se smatra da je myBB komplikovan :S mada ja mislim suprotno.
Sve u svemu, moj poredak
1. SimpleMachines Forum [SMF]
2. myBB
3. phpBB
A ako zelis portal da pises vijesti, dogadjaje i sl. naravno Joomla rules !
Toliko ...
Pazi, po meni je najbolji i najlepsi phpBB3
Evo zasto, jeste da je teze instalirati modove, ali 100puta bolja teme i modove ima od SMF-a ;)
sone, malo provaljivanja al ok.
SMF je 1000 laksi za pocetnike, zasto ? Pa evo Vam par razloga.
Ja se razumem u forume u install i oostalo... Mada za mene je tezi smf svako moze da bira :D :D
Pazi, po meni je najbolji i najlepsi phpBB3
Evo zasto, jeste da je teze instalirati modove, ali 100puta bolja teme i modove ima od SMF-a ;)
SMF 2.0 i phpBB se sada kose po modovima, skoro pa iste modove mozes naci i za SMF 2.0 i za phpBB
Ja se razumem u forume u install i ostalo mada vise se razumem u cs.. Za mene je tezi smf svako moze da bira :D :D
Nisi onda nikad SMF ni koristio :D
NoSleep-HQ
04.05.11, 13:15
nesto sam cackao oko phpbb i smf i primetio sam da na smf jednim klikom mozes da instaliras:
portal
karmu
slike za avatar
i jos mnogo toga. Dok sam se na phpp mucio i nisam uspeo
Pa da, ali zato dizajn nije lep kao na phpBB :)
Po meni je phpbb3 bolji lakse se instalira ali je tezi,a smf se teze instalira i laksi je i nije bas lep tj teme i nisu nesto lepe,mnogo su nabudzene i nisu nesto jedino ako ne krenes da kodiras i da ti pravis temu kakvu hoces...
u smf-u mozes da stavis na forum/sajt nesto sto ne mozes na phpbb3 a i obrnuto...Ako se premisljas sta ces ja bih ti preporucio phpbb3 za cs server i za comunity a ostalo SMF :)
Pogledaj neke SMF Forume i neke phpbb3 :) Ako ne mozes da nadjes neke dobre posalji mi pm i poslacu ti ja sajtove da ih vidis.
Ne reklamira svoj forum al evo pogledaj, www.forceware-hq.info To je SMF :D
Ko zna i umije srediti, svaki Forum software ce mu biti najbolji :D
Nisi onda nikad SMF ni koristio :D
Koristio sam ga na puno mojih sajtova i mislim da je tezi al necu da se raspravljam