PDA

View Full Version : Uputstva!



Hell_Boy^
25-06-2011, 12:36
Uputstva za vlasnike MineCraft servera

Neke od napomena
* broj slotova se modifikuje u server.properties, u slucaju da neko promeni slotove automatski dobija suspend i server mu nece biti aktiviran ma sta god bio izgovor :)

* Ako zelite da restartujete server, to mozete uraditi preko panela kao i za svaki drugi server, ali konkretno sto se tice MineCraft servera, pametnije je u igri ukucati /stop, sacekati da se server ugasi pa tek onda uraditi restart. Ovo je bolje zato sto ako restartujete server preko panela, proces servera se "ubije" kao kada biste na kompu uradili End Task iz task managera, pa moze da se desi da se neki delovi na serveru ne sacuvaju kako treba ... Komanda /stop prvo sacuva sve na serveru, pa tek onda stopira :)

Kako dodati plugin?
Nadjete plugin koji zelite na sledecem sajtu: http://plugins.bukkit.org/
Vecina plugina je samo jedan .jar fajl koji prekopirate u plugins folder i restartujete server.

Kako dodati admina?
Upisati nik igraca u fajl "ops.txt" i restartovati server.
Ili in-game komandom: /op nick, nije potreban restart.

Kako ugasiti/upaliti white listu?
Kada aktivirate white listu, server automatski postaje "privatan" i na njega mogu uci samo igraci cija se imena nalaze unutar fajla white-list.txt. White listu aktivirate tako sto u server.properties white-list stavite na false

white-list=false

Kako zabraniti medjusobno ubijanje igraca?
Jednostavno ugasite PvP u server.properties i restartujete server:

pvp=false
Ukoliko ne mozete da otvorite server.properties preko GPanela, probajte preko FTP-a sa WinSCP-om ili koji program vec koristite. :)

Kako updateovati server?
Skinite ovde najnoviju verziju Bukkita za Linux:


http://wiki.bukkit.org/Setting_up_a_server

i rename fajl u "minecraft.jar", zatim stopirajte server preko GPanela i obrisite u WebFTP fajl "minecraft.jar" pa uploadujte novi i startujte server.

Kako resetovati svet?
Stopirajte server pomocu komande /stop i GPanel-a.
Zatim, sve sto je potrebno jeste da obrisite folder pod imenom world ...
Nakon toga startujte server i napravice se novi svet.

Kako spawnovati iteme?
Komanda je /give, a sintaksa je:
/give [igrac] [id itema] [broj itema]
Listu ID-eva mozete naci ovde: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Data_values
recimo ako se igrac zove "pera" i hocete da mu date 64 baklje (id za baklje je 50), komanda bi bila:
/give pera 50 64

Admin komande
/ban nick - banuje igraca na nik.
/time set 0 - stavlja dan.
/time set 15000 - stavlja noc.
/ban-ip ip - banuje igracu IP.
/op nick - dodaje igracu admina.
/deop nick - skida igracu admina.
/give nick item_id 64 - Spawnuje item.
/kick nick - Kikuje igraca.
/stop - stopira server, posle toga ga restartujete u panelu da bi ga upalili

4nDj3l0
25-06-2011, 12:55
Nije lose :P

turshija
25-06-2011, 15:44
Kul, ova tema ide sticky i malo cemo urediti prvi post da bude preglednije, a ti kad god se setis nesto vazno da dodas, edituj :)

Hell_Boy^
25-06-2011, 15:51
ok :)
Hvala za sticky :D

AleksaSRB
25-06-2011, 15:56
to care :D imam jedno pitanje, kako idu idovi od itema??? K + za ovu temu svaka cast!!

Hell_Boy^
25-06-2011, 15:59
to care :D imam jedno pitanje, kako idu idovi od itema??? K + za ovu temu svaka cast!!
Imas ovde http://www.minecraftwiki.net/wiki/Data_values ali dok ne proradi minecraft forum koristi ovaj link : http://www.minecraftinfo.com/idlist.htm

AleksaSRB
25-06-2011, 16:26
Jos jedno pitanje, kako da stavim warp ? Sta kucam? Znam da je /setwarp ali to kod mene ne radi.. PS :Jaaa dobio si admina dodji na srv :D
EDIT:
Jos jedno pitanje :D dao sam spacleu (lavpivu) slucjano head admina kada sam kucao /op spacle64 a ja njemu hocu da dam obicnog admina! Sta da radim odgovor mi brzo treba ... Drmrkps videces temu AK minecraft ne zelim da reklamiram ovde...

drmrkps
25-06-2011, 16:27
Jos jedno pitanje, kako da stavim warp ? Sta kucam? Znam da je /setwarp ali to kod mene ne radi.. PS :Jaaa dobio si admina dodji na srv :D

Daj ip servera ? :D

Hell_Boy^
25-06-2011, 16:28
Treba ti plugin SimpleWarp :)
Komanda: /addwarp ime_warpa

turshija
25-06-2011, 16:38
Jos jedno pitanje, kako da stavim warp ? Sta kucam? Znam da je /setwarp ali to kod mene ne radi.. PS :Jaaa dobio si admina dodji na srv :D
EDIT:
Jos jedno pitanje :D dao sam spacleu (lavpivu) slucjano head admina kada sam kucao /op spacle64 a ja njemu hocu da dam obicnog admina! Sta da radim odgovor mi brzo treba ... Drmrkps videces temu AK minecraft ne zelim da reklamiram ovde...

Ne postoje head admini i obicni admini, ovde su svi opovi :)

AleksaSRB
25-06-2011, 16:40
Ne postoje head admini i obicni admini, ovde su svi opovi :)

ali ti opovi daju opove drugim igracima..

Hell_Boy^
25-06-2011, 16:42
delete...

turshija
25-06-2011, 16:44
Imas na FTP-u log fajl u kom se belezi sve, pa lepo kaznjavas opove koji krse pravila i cao :)

AleksaSRB
25-06-2011, 16:53
Kako da iskljucim pvp?

Hell_Boy^
25-06-2011, 16:55
Ajd' molim te procitaj prvi post i ne postavljaj pitanja na koja vec ima odgovor. Poz

AleksaSRB
25-06-2011, 17:01
Ajd' molim te procitaj prvi post i ne postavljaj pitanja na koja vec ima odgovor. Poz

ne mogu da otvorim server.properties pa zato pitam

Hell_Boy^
25-06-2011, 17:02
sa filezillom/total cmd-om ces moci :)

AleksaSRB
25-06-2011, 17:10
sa filezillom/total cmd-om ces moci :)

hju..

turshija
25-06-2011, 17:24
Evo sada mogu preko panela da se otvaraju .properties i .yml fajlovi :)

AleksaSRB
25-06-2011, 17:53
Treba ti plugin SimpleWarp :)
Komanda: /addwarp ime_warpa

gde koji fajl ubacujem?

turshija
25-06-2011, 18:32
gde koji fajl ubacujem?

a da procitas prvi post jos koji put ?
sve ti tamo pise ...
4-5 pitanja si postavio u temi, a nisi procitao prvi post u kojem imas odgovore na sva tvoja pitanja ...




Kako dodati plugin?
Nadjete plugin koji zelite na sledecem sajtu: http://plugins.bukkit.org/
Vecina plugina je samo jedan .jar fajl koji prekopirate u plugins folder i restartujete server.

AleksaSRB
25-06-2011, 18:53
a da procitas prvi post jos koji put ?
sve ti tamo pise ...
4-5 pitanja si postavio u temi, a nisi procitao prvi post u kojem imas odgovore na sva tvoja pitanja ...

znam to ali ovaj nije .jar :D jeste ali ima i jos jedan fajl... .properties pa neznam gde da uabcim.

AleksaSRB
25-06-2011, 19:31
ja instaliram plugine sve kako treba i nece!
Verujem da sam ja pogresno nesto instalirao i to...
Hocu da instaliram sledece plugine pa ako neko moze da mi kaze kako :
Mywarp
i LogBlock

Hell_Boy^
26-06-2011, 02:11
ja instaliram plugine sve kako treba i nece!
Verujem da sam ja pogresno nesto instalirao i to...
Hocu da instaliram sledece plugine pa ako neko moze da mi kaze kako :
Mywarp
i LogBlock
Bolji ti je plugin Simplewarp.
LogBlock treba da se poveze sa bazom, napravicu uputstvo uskoro i za to.

AleksaSRB
26-06-2011, 08:45
Bolji ti je plugin Simplewarp.
LogBlock treba da se poveze sa bazom, napravicu uputstvo uskoro i za to.

Evo ja sam ubacio Simplewarp i ne radi...


http://slike.milf-hosting.info/images/1309070690.jpg


Imam jos jedno pitanje, kako da promenim na neku drugu mapu (posto su ovu sj.) i kako da prosirim spawn previse je mali? (mislim da je 10 x 10 ili nesto vise)

Hell_Boy^
26-06-2011, 13:18
Evo ja sam ubacio Simplewarp i ne radi...


http://slike.milf-hosting.info/images/1309070690.jpg


Imam jos jedno pitanje, kako da promenim na neku drugu mapu (posto su ovu sj.) i kako da prosirim spawn previse je mali? (mislim da je 10 x 10 ili nesto vise)
Obrisi folder "world" i samo restartuj server, napravice se novi :)
ako mislis na protekciju, spawn-protection opcija u server.properties, default 16, ti recimo stavi na 32 :P

Minecraft
26-06-2011, 13:21
Hell_Boy K+ od mene ... i ja sam planirao da napravim slicnu temu , ali ti si ovo i bolje uradio :)

Hell_Boy^
26-06-2011, 13:24
Ja sam nesto na brzinu svrljno, planirao sam kasnije da doteram ali je turshija vec sredio ... :) xD

AleksaSRB
26-06-2011, 20:45
Obrisi folder "world" i samo restartuj server, napravice se novi :)
ako mislis na protekciju, spawn-protection opcija u server.properties, default 16, ti recimo stavi na 32 :P

kada recimo stavim na 32 i restartujem server zapuca se i ne radi.. A plugin problem?
evo sad mi je uspelo za simplewarp ali samo da dam ime a kad hocu da se tp nece ...

AleksaSRB
27-06-2011, 08:10
Zato ne dajes svakakvoj deci admina ... ;)
A ti si brze bolje pojurio dao alexi, spacleu, jaaa i eto ti sada :D
Mislim nemam nista protiv njih ali prvo treba da ih dobro upoznas :)

alexa je samnom platio server :D
A ostali poput Kima,uskokovica,adidasa, basha, gagija,targeta i sl. nisu voljni da igraju na mom serveru. Dao sam admine spacleu jaau i Dosu admine jer ima verujem znam da me ne bi zj. i tako to..

AleksaSRB
27-06-2011, 08:12
Mozete li da mi date link za plugine: /motd, /online , simplewarp, mywarp (pozdravna poruka prilikom ulaska na srv.) i LogBlock
neznam koliko ce to lagovati na lite ali ako bude lagovalo uzimamo sledeci mesec premium...

LuDak97
27-06-2011, 09:15
Mozete li da mi date link za plugine: /motd, /online , simplewarp, mywarp (pozdravna poruka prilikom ulaska na srv.) i LogBlock
neznam koliko ce to lagovati na lite ali ako bude lagovalo uzimamo sledeci mesec premium...

Ubaci samo /motd to ti cak i bolje od onlina ;)

AleksaSRB
28-06-2011, 08:56
......

Simbad
28-06-2011, 09:00
delete

drmrkps
28-06-2011, 11:42
Turshija zar ovom retardu hellu da stavis sticky?

Prvo trazis pomoc i sve to i sad je retard? ma daj molim te.

Niko Bitan^
28-06-2011, 11:43
Turshija zar ovom retardu hellu da stavis sticky?
Pa stavio je stiki da bi ti naucio kako da ubacis plugin na server, jel to problem?

@tut
Svaka cast k+ :)

turshija
28-06-2011, 13:33
Turshija zar ovom retardu hellu da stavis sticky?

o cemu ti ?
mislis na ovaj sticky sa uputstvima ?
koji je tvoj predlog za sticky ?
da nije mozda ova tema ?

Hell_Boy^
28-06-2011, 22:47
.................

AleksaSRB
29-06-2011, 09:00
failed

DzoniBL
29-06-2011, 09:17
nije me sramota zato sto si mi razorio server eto zasto...

Sto napadas covjeka ? ja sam ti sjebo srw i staces sad?? to sto si ti ufuran i sto se kurcis tvoj je problem dok neko ima 2 dijamanta zaplis ga i uzmes mu strasno...

AleksaSRB
29-06-2011, 11:02
Sto napadas covjeka ? ja sam ti sjebo srw i staces sad?? to sto si ti ufuran i sto se kurcis tvoj je problem dok neko ima 2 dijamanta zaplis ga i uzmes mu strasno...

? ubio sam onoga ko je imao 64 diamond blockova zato sto si mu ti dao zato .!.

Punky
29-06-2011, 11:24
dali se na mp server moze ubacit svoj neki world?
i dali se moze premjestati spawn????

drmrkps
30-06-2011, 15:45
kako mogu na hamaci server da ubacim neki mod ili plugin? :D

Hell_Boy^
30-06-2011, 15:46
instaliraj bukkit i pojavice ti se "plugins" folder :P

drmrkps
30-06-2011, 16:21
a kako taj bukkit da instaliram ? xD

Hell_Boy^
03-07-2011, 18:07
BUMP!
Editovan prvi post, ubacen tutorijal kako update server. GL ^^

AleksaSRB
14-07-2011, 11:29
Imam 2 pitanja:
1) Kako da ban nekog na njegovu IP adresu
2) Kako da uslikam world kao sta ima na turshijinom sajtu?

Hell_Boy^
14-07-2011, 18:56
1) /ban-ip ip i posle ga samo kikuj
2) Ne znam kako ali znam da je komplikovano :D

AleksaSRB
18-07-2011, 08:57
Jel izasao novi update? Ako jeste ako mozete da mi date link...

AleksaSRB
20-07-2011, 15:10
Treba mi ozbiljna pomoc oko plugina AdminCMD ubacim ga na server ovo ono i idalje ne radi.,

Hell_Boy^
20-07-2011, 15:13
CommandsBook isto shit ...

AleksaSRB
23-07-2011, 09:35
Kako da promenim mesto gde ce se igraci spawn kad se kill i kad se registruju ??

L@vPivo
24-07-2011, 14:44
Kako da promenim mesto gde ce se igraci spawn kad se kill i kad se registruju ??

za spawn ti je /setspawn :S

AleksaSRB
24-07-2011, 15:13
za spawn ti je /setspawn :S

lol brate nisam kreten :O! Znam to nego mi se igraci kada se kill stvore na nebu pandnu dole i umru!

L@vPivo
25-07-2011, 00:59
lol brate nisam kreten :O! Znam to nego mi se igraci kada se kill stvore na nebu pandnu dole i umru!

nije vise tako :S

Minecraft
28-07-2011, 16:33
Kako da zastiti spawn zonu a da ne koristim world guard i world edit ?

Coach118
28-07-2011, 18:09
Kucaj u server-properties:

spawn-protection=100

Minecraft
28-07-2011, 19:07
Kucaj u server-properties:

spawn-protection=100

tnx K+

AleksaSRB
29-07-2011, 21:12
delete

Coach118
11-08-2011, 17:46
Lol imas reservelist

AleksaSRB
13-09-2011, 21:06
vidim da niko ne pise za pomoc u ovoj temi xD

McCarthy
17-09-2011, 14:29
hvala na pomoci !

xanato
17-09-2011, 17:39
Poboljsaj: white-list=true ZA AKTIVACIJU WHITE-LISTA

TOSHA
10-10-2011, 11:27
Ne mogu da udjem na KGB server jer nisam na white listi , kako da dospem na white listu ????

|METALAC|
15-11-2011, 09:26
Admini minecraft servera pomoc.!..pw mi nije ispravan i nece pokusavao sam svasta nick mi je : HansMitraljezac i pw sam nesto menjao juce i sada nzm kako da ga ukucam lepo jer ima i velika i mala slova
pls upomoc imate li ono sa paswordima korisnika registrovanih na srwru

bio12345
18-11-2011, 21:07
kako mogu da se logujem ne kontam

bio12345
18-11-2011, 21:08
proban svoju sifru od ovo akaunta i nece

Nomad
04-02-2012, 19:23
ocu bre da mi stavite nick na vhite listu...fala bre

|METALAC|
20-02-2012, 09:08
ljudi gde da se prijavim da mi prebace kucu na world3?
nick: HansMitraljezac

L@vPivo
20-02-2012, 10:20
ljudi gde da se prijavim da mi prebace kucu na world3?
nick: HansMitraljezac

Prijavljujes se na minecraft thread od turshije i prebacivanje kuca se vise ne vrsi ja mislim, aj dodji na server pa cu videti kakva je.

|METALAC|
20-02-2012, 11:23
e pronasao sam svoju kucu ae tp se do mene na serveru
kad udjes ja sam i sad na serveru

razarac
18-03-2012, 19:17
moze neko da mi da plugin za register/login pls :D ?!

AleksaSRB
12-06-2012, 09:31
Sry za spam, al kad vidim šta sam pre pisao dođe mi da se ubijem kakav sam retard bio :O

STOJA
21-06-2012, 15:14
treba mi pomoc igraci na mom serveru nemogu da unistavaju blokove ma koliko se od spawna udaljili.al ima neko odgovor na ovo pitanje

LordTechnos
27-07-2012, 10:24
Moze li mi neko dati link za onaj plugin gde player moze ukucati /warp [npr.wild,pvp,town..] ?!

dejan36
27-07-2012, 11:06
moze neko da mi da plugin za register/login pls :D ?!

ja imam ovaj na serveru...
http://forums.bukkit.org/threads/sec-xauth-v2-0-10-offline-mode-authentication-1-2-5-r1-3.8712/

DAlE
30-07-2012, 17:55
ja imam ovaj na serveru...
http://forums.bukkit.org/threads/sec-xauth-v2-0-10-offline-mode-authentication-1-2-5-r1-3.8712/

hmmm dobar plugin ali neznam dali ti posedujes server? O.O? : DDDDDD

dejan36
30-07-2012, 19:12
hmmm dobar plugin ali neznam dali ti posedujes server? O.O? : DDDDDD

Imam private server...Samo odabrani igraju tamo...

KANTER
06-12-2012, 17:06
A kako ja da napravim svoj minecraft server?(mislio sam da igramo samo ja i moj brat)

TheDavvyd
26-01-2013, 12:45
Ja imam problema Neznam ako nekom igracu da rezervisem slot.
probao sam hiljadu nacina nijedan neradi slao sam tiket podrski ona me je poslala
ovde .
Dali neko moze da mi pomogne.
hvala.

Ognjen Dakic
29-01-2013, 16:33
Moze lii neko da mi pomogne,nece da mi ubaci Bukkit file,da bi update-ovao server,pise Greska nemate pristup ovom serveru!

Coach118
29-01-2013, 17:34
Moze lii neko da mi pomogne,nece da mi ubaci Bukkit file,da bi update-ovao server,pise Greska nemate pristup ovom serveru!

Screenshot?

Ognjen Dakic
29-01-2013, 18:07
Dacu ti password od mog kgb-a nemoj molim te da mi ukrades srv.samo mi namestii,hvala unapred!http://prntscr.com/quhth

Ognjen Dakic
29-01-2013, 18:08
Dacu ti pass od mog kgb-a nemoj da mi ukrades srv,samo mi namesti,hvala unapred!!!!! http://prntscr.com/quhth

agent007
23-06-2013, 02:32
Hvala na pomoci, jedva se snadjoh

RubaMih
06-09-2014, 04:38
moze neko da mi da plugin za register/login pls :D ?!

authme

tony885
09-08-2015, 23:50
Pozz imam server porucen od kgb hostinga imam i njegov game panel ali neznam kako ga srediti kada udjem na server isto ko da sam obicni igrac jel mogu biti neki owner ili vlasnik servera ako neko zna molim vas pomozite. :D

trajcejarkovski
16-01-2017, 00:18
pozz sredujem minecraft servere ko hoce add me na facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004611467821