Pomoc
Results 1 to 26 of 26

Thread: Pomoc

  1. #1

    Default Pomoc

    Treba mi jedna pomoc od vas

    Kako da uradim proveru primer
    Kad igrac stisne x na tastaturi da dobije godmode 5 secundi i da se nakon 5 sec taj godmod izgubi ?

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Po defaultu na X je radio2 tako da samo registruj tu komandu i radi sta hoces kad igrac pozove komandu, isto kao i za bilo koju drugu komandu koju registrujes

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    Po defaultu na X je radio2 tako da samo registruj tu komandu i radi sta hoces kad igrac pozove komandu, isto kao i za bilo koju drugu komandu koju registrujes
    Uradio sam ovo

    register_clcmd("radio2", "VIP_GODMODE");

    I kada stisnem x i dalje mi se pojavi radio
    Last edited by PitacIspitivac; 20-12-2017 at 18:20.

  4. #4
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Okaci ceo .sma pa ti neko moze reci sta si pogresio.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Okaci ceo .sma pa ti neko moze reci sta si pogresio.
    PHP Code:
    #include <amxmodx> 
    #include <fun> 
    #include <cstrike> 
    #include <hamsandwich> 
    #include <fakemeta> 
    #include <engine> 
    #include <amxmisc>
    #include <ColorChat>
    #include <dhudmessage>

    public plugin_init() 
    {
        
    register_clcmd("radio1""VIP_GODMODE");
    }
    public 
    VIP_GODMODE(id)
    {
        
    ColorChat(idGREEN"Neunistiv si narednih 5 sekundi.");
        
    set_user_godmode(id1);
        
    set_task(5.0"Ugasi_Godmode"id);
    }

    public 
    Ugasi_Godmode(id)
    {
            
    ColorChat(idGREEN"Sada si unistiv.");
            
    set_user_godmode(id0);


  6. #6
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    lknet.uk
    Karma
    27

    Default

    PHP Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    #include <ColorChat>

    public plugin_init()
    {
        
    register_clcmd("radio1""VIP_GODMODE");
    }

    public 
    VIP_GODMODE(id)
    {
        if(!
    is_user_alive(id))
        {
            return 
    PLUGIN_HANDLED_MAIN;
        }
        
        
        
    ColorChat(idGREEN"Neunistiv si narednih 5 sekundi.");
        
    set_user_godmode(id1);
        
        new const 
    userId get_user_userid(id);
        
    remove_task(userId);
        
    set_task(5.0"Ugasi_Godmode"userId);
        
        return 
    PLUGIN_HANDLED_MAIN;
    }

    public 
    Ugasi_Godmode(userId)
    {
        new const 
    id find_player("k"userId);
        if(
    id == || !is_user_alive(id))
        {
            return;
        }
        
        
    ColorChat(idGREEN"Sada si unistiv.");
        
    set_user_godmode(id0);

    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    PHP Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    #include <ColorChat>

    public plugin_init()
    {
        
    register_clcmd("radio1""VIP_GODMODE");
    }

    public 
    VIP_GODMODE(id)
    {
        if(!
    is_user_alive(id))
        {
            return 
    PLUGIN_HANDLED_MAIN;
        }
        
        
        
    ColorChat(idGREEN"Neunistiv si narednih 5 sekundi.");
        
    set_user_godmode(id1);
        
        new const 
    userId get_user_userid(id);
        
    remove_task(userId);
        
    set_task(5.0"Ugasi_Godmode"userId);
        
        return 
    PLUGIN_HANDLED_MAIN;
    }

    public 
    Ugasi_Godmode(userId)
    {
        new const 
    id find_player("k"userId);
        if(
    id == || !is_user_alive(id))
        {
            return;
        }
        
        
    ColorChat(idGREEN"Sada si unistiv.");
        
    set_user_godmode(id0);

    Copy sam tvoj kod
    Kad kliknem x izbaci mi radio

  8. #8
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    lknet.uk
    Karma
    27

    Default

    Quote Originally Posted by PitacIspitivac View Post
    Copy sam tvoj kod
    Kad kliknem x izbaci mi radio
    Zato sto je radio1 = Z, radio2 = X. Sam si u kodu postavio radio1.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    Zato sto je radio1 = Z, radio2 = X. Sam si u kodu postavio radio1.
    Nece ni na z,x,c
    Uvek mi otvara radio

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by PitacIspitivac View Post
    Nece ni na z,x,c
    Uvek mi otvara radio
    Bump...

  11. #11
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Probaj umesto PLUGIN_HANDLED_MAIN da stavis PLUGIN_HANDLED
    I zanima me klipi zasto si ovo radio? Zasto ne koristis samo taj id ?
    new const userId = get_user_userid(id);

  12. #12
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    id je broj koji ide od 1 do maxplayers tako da se moze desiti da neko izadje, drugi igrac udje i pokupi njegov ID sto moze da napravi problem u nekim situacijama dok vrednost get_user_userid-a ide od 1 do broja igraca koji su se ikada konektovali na server tako da svako ima unique broj.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  13. #13
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    lknet.uk
    Karma
    27

    Default

    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    Probaj umesto PLUGIN_HANDLED_MAIN da stavis PLUGIN_HANDLED
    Nece pomoci ovo. Namerno sam stavio (i vise ljudi treba da radi to) da drugi plugini mogu pokupiti komandu koju pokusavas blokirati.
    Ne znam zasto mu ne radi, kada sam testirao sve je bilo okej.

    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    I zanima me klipi zasto si ovo radio? Zasto ne koristis samo taj id ?
    new const userId = get_user_userid(id);
    Skazzy ti je objasnio. Kad god odgadjas nesto (nesto treba da uradis na klijentu posle par frejmova, sekundi, stagod) koristis UserId, pev_serial, Steam ID ili bilo sta sto cini igraca unikatnim da slucajno ne bi obavio tu operaciju na pogresnom igracu. UserId je najbrzi i najjednostavniji nacin da identifikujes konektovanog igraca.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  14. #14

    Default

    Quote Originally Posted by PitacIspitivac View Post
    Copy sam tvoj kod
    Kad kliknem x izbaci mi radio
    Prvi put sam verovatno ja nesto zeznuo,sada radi kako treba,i mozete mi jos nesto dodati ako imate vremena
    Kad igrac stisne x jednom i postane neunistiv da ne moze ponovo da uzme da je neunistiv i samo u jednoj rundi to moze da uradi
    Inace hvala klipica za ovo

  15. #15
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Napravi novi bool za svakog igraca (Niz) koji ce da budem "false" na connect-u (Ne secam se da li mu je to default). Kada klikne X proveri da li mu je bool na false, ako jeste onda mu dozvoli da uzme neunistivost i postavi mu bool na true, a ako nije onda mu blokiraj. I samo na pocetku svake runde svima vrati bool na false.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  16. #16

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Napravi novi bool za svakog igraca (Niz) koji ce da budem "false" na connect-u (Ne secam se da li mu je to default). Kada klikne X proveri da li mu je bool na false, ako jeste onda mu dozvoli da uzme neunistivost i postavi mu bool na true, a ako nije onda mu blokiraj. I samo na pocetku svake runde svima vrati bool na false.
    Nezz kako to da uradim

  17. #17
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Probas, okacis ovde sta si probao, neko ti odgovori gde si pogresio......
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  18. #18

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Probas, okacis ovde sta si probao, neko ti odgovori gde si pogresio......
    Radim,okacicu kod kad zavrsim pa da vidite sta nije dobro

    Imam jos jedno pitanje

    Ovaj kod blokira da se kuca /duel,al kako da je onda odblokiram
    PHP Code:
    #include <amxmodx>

    public plugin_init() {
       
    register_plugin("Block Say""1.0""DecaK")
       
    register_clcmd("say /duel""BlockDuel")
    }

    public 
    BlockDuel(id) {
       return 
    PLUGIN_HANDLED;

    Last edited by PitacIspitivac; 25-12-2017 at 13:43.

  19. #19
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Quote Originally Posted by PitacIspitivac View Post
    Radim,okacicu kod kad zavrsim pa da vidite sta nije dobro

    Imam jos jedno pitanje

    Ovaj kod blokira da se kuca /duel,al kako da je onda odblokiram
    PHP Code:
    #include <amxmodx>

    public plugin_init() {
       
    register_plugin("Block Say""1.0""DecaK")
       
    register_clcmd("say /duel""BlockDuel")
    }

    public 
    BlockDuel(id) {
       return 
    PLUGIN_HANDLED;

    Registrujes globalni bool koji ce biti na false, u block duel radis proveru da li je bool true i vracas plugin handled samo ako je true. Napravis komandu kojom ces menjati taj bool iz true u false i obrnuto i gotovo

  20. #20

    Default

    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    Registrujes globalni bool koji ce biti na false, u block duel radis proveru da li je bool true i vracas plugin handled samo ako je true. Napravis komandu kojom ces menjati taj bool iz true u false i obrnuto i gotovo
    PHP Code:
    #include amxmodx
    new bool:has_used false;

    public 
    plugin_init() 
    {
        
    register_clcmd("say pmodmenu" "BlockMenu")
        
    register_clcmd("say /unblock" "UnBlockMenu")
    }

    public 
    BlockMenu(id
    {
        if(
    has_used == true)
        {
            return 
    PLUGIN_HANDLED
        
    }
        return 
    PLUGIN_CONTINUE;
    }

    public 
    UnBlockMenu(id)
    {
        

    Nez dalje
    Last edited by PitacIspitivac; 25-12-2017 at 16:08.

  21. #21
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    E sad taj has_used definisi kao niz tako da proveravas posle has_used[id] za svakog igraca odvojeno. Takodje u block menu pre zadnjeg eturn-a dodelis bool-u true. Sad nadji kako da detektujes novu rundu, u toj funkciji napravi loop koji ce da prodje kroz sve igrace i svima postaviti bool na false opet.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  22. #22
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    E sad taj has_used definisi kao niz tako da proveravas posle has_used[id] za svakog igraca odvojeno. Takodje u block menu pre zadnjeg eturn-a dodelis bool-u true. Sad nadji kako da detektujes novu rundu, u toj funkciji napravi loop koji ce da prodje kroz sve igrace i svima postaviti bool na false opet.
    Mislim da hoce globalno da blokira meni a ne za svakog igraca pojedinacno

  23. #23
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    K und K monarhija
    Karma
    18

    Default

    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    Mislim da hoce globalno da blokira meni a ne za svakog igraca pojedinacno
    Mislim da ni bog ne zna sta hoce.. Nek napise prvo sta hoce da dobije pa ce mu neko mozda i pomoci :P
    double penetration sadomazo satisfaction
    kao svedski akcioni kada kazu action

  24. #24

    Default

    Quote Originally Posted by DecaK View Post
    Mislim da ni bog ne zna sta hoce.. Nek napise prvo sta hoce da dobije pa ce mu neko mozda i pomoci :P
    Hocu da kad igrac kuca /blokiraj da se ne moze izvriti komanda pmodmenu(mini shop) a kad kuca /odblokiraj da opet svi mogu kucati pmodmenu i koristiti taj (mini shop)

  25. #25
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Aaaaaaa, pa tako kazi. Ja mislio sve da pricas za invincibility da ne mozes 2 put au jednoj rundi da uzmes.
    Za to uradis sledece : Napravis nove funkcije koje se pozivaju na "say /blokiraj" i "say /odblokiraj". Napravis globalni bool i po default-u ga stavis na false (Mozes i na true pa posle sve da radis obrnuto od onoga sto cu ja da pisem). Kad se pozove funkcija sa /blokiraj ti taj bool stavi na true, kad se pozove funkcija sa /odblokiraj ti taj bool stavi na false a u mini shop-u koji hoces da blokiras proveri da li je bool true ili false, ako je true onda blokiraj komandu, ako je false onda nastavi dalje.
    @DecaK
    Lik hoce i pokusava nesto da napravi a ne kao vecina koji samo dodju ovde i traze gotovu stvar. Greska jeste sto nije odmah napisao sta tacno hoce ali sad jeste.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  26. #26
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Quote Originally Posted by skazzy View Post
    aaaaaaa, pa tako kazi. Ja mislio sve da pricas za invincibility da ne mozes 2 put au jednoj rundi da uzmes.
    Za to uradis sledece : Napravis nove funkcije koje se pozivaju na "say /blokiraj" i "say /odblokiraj". Napravis globalni bool i po default-u ga stavis na false (mozes i na true pa posle sve da radis obrnuto od onoga sto cu ja da pisem). Kad se pozove funkcija sa /blokiraj ti taj bool stavi na true, kad se pozove funkcija sa /odblokiraj ti taj bool stavi na false a u mini shop-u koji hoces da blokiras proveri da li je bool true ili false, ako je true onda blokiraj komandu, ako je false onda nastavi dalje.
    @decak
    lik hoce i pokusava nesto da napravi a ne kao vecina koji samo dodju ovde i traze gotovu stvar. Greska jeste sto nije odmah napisao sta tacno hoce ali sad jeste.
    vvvvv
    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    registrujes globalni bool koji ce biti na false, u block duel radis proveru da li je bool true i vracas plugin handled samo ako je true. Napravis komandu kojom ces menjati taj bool iz true u false i obrnuto i gotovo

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •