[PHP] Vise stranica u jednom boxu - pomoc
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Karma
    0

    Default Vise stranica u jednom boxu - pomoc

    Ukratko objasnjenje, zelim da napravim sablon sa jednom index stranicom (gde je header, i footer) i nekoliko stranica ciji sadrzaj ce se citati u toj jednoj idnex stranici..

    Primer, imam index.php gde postoji header (navigacija, logo i td..), BOX koji prikazuje sadrzaj sa svake stranice, footer..

    Taj box u sredini treba da prikaze include/index.php kada je na primer www.mojsajt.com i www.mojsajt.com/index.php

    Ja znam da to mogu da uradim ovim kodom:
    Code:
    <?php include "include/index.php"; ?>
    i on ce prikazati index sadrzaj u tom boxu, ali..

    Ja zelim da kada kliknem u navigaciji primer "about" da se na istoj index stranici samo u tom boxu prikaze about.php (ili da kopira)

    znaci kada ukucam www.mojsajt.com/about.php da mi izbaci index stranicu sa promenjenim boxom iz include-a

    Ne znam kako drugacije da objasnim ovo... Ako moze neko da pomogne?
    - pretrazivao sma net nasao nesto preko .htaccess i td ali nisam uspeo

    Hvala unapred

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    Jan 2010
    Karma
    9

    Default

    probaj preko get requesta da prikazes ono na sta si kliknuo

    Quote Originally Posted by punisher1389 View Post
    I ona reklama za verat.net onaj magarac sto njace to niko ziv nece da drzi na serveru!

  3. #3
    Moderator Array Rade.kgb's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    www.gamers.rs
    Karma
    7

    Default

    Hmm mislim da treba da koristis switch ako sam te dobro razumeo?
    Hoces da sve vreme bude na index.php a da ucitava druge content stranice mislim da je to to.

  4. #4
    Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Rade.kgb View Post
    Hmm mislim da treba da koristis switch ako sam te dobro razumeo?
    Hoces da sve vreme bude na index.php a da ucitava druge content stranice mislim da je to to.
    Ne ne..

    Imam index.php u kome pozivam header box (gde se menja sadrzaj) footer

    Kada u navigaciji kliknem na index domen je "domen.com/home" i u onom boxu u sredini cita home.php fajl

    Zatim kada kliknem na primer about us link u navigaciji da cita domen "domen.com/about" i da onaj box bude izmenjen sadrzajem about.php


    Da li me sada razumes?
    - ne znam puno o php-u ovo mi treba za simple html/php sajt za lako izmenjive stranice

  5. #5
    Senior Member Array
    Join Date
    Jan 2010
    Karma
    9

    Default

    http://jsfiddle.net/MALuP/ promeni samo funkciju za klik na navigaciju da ti menja url iframe-a.

    Quote Originally Posted by punisher1389 View Post
    I ona reklama za verat.net onaj magarac sto njace to niko ziv nece da drzi na serveru!

  6. #6
    Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by todo View Post
    http://jsfiddle.net/MALuP/ promeni samo funkciju za klik na navigaciju da ti menja url iframe-a.
    Nije to ono sto mi je trebalo, resio sam preko php-a kako sam i hteo, hvala u svakom slucaju

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •