[Pitanje] Svakih 10 sekundi
Results 1 to 19 of 19
  1. #1

    Default Svakih 10 sekundi

    Kako da stavim da se neka funkcija izvrsava svakih 10 sekundi ?

  2. #2
    Banovani spamer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Karma
    0

    Default


  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Futavac View Post
    Nez kako da kucam za to

  4. #4
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    lknet.uk
    Karma
    28

    Default

    PHP Code:
    public plugin_init()
    {
        
    // Sa flagom "b" ce se funkcija ponavljati svakih 10 sekundi
        
    set_task(10.0"Task_UradiSvakih10Sekundi"___"b");
    }

    public 
    Task_UradiSvakih10Sekundi()
    {
        
    server_print("Ispisuje ovu poruku svakih 10 sekundi.");

    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  5. #5
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    @klipica, ako sam dobro shvatio svrhu remove_task, da nije to pametno da se ubaci na client_disconnect? task exists? remove-task
    Corona Pub official site: corona-cs.mojkgb.com
    Na serveru imamo malo drugaciji top(rank) koji ujedno moze da se prati sa sajta, budite stalni jer uskoro idu nagrade a i turnir!


  6. #6
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    lknet.uk
    Karma
    28

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    @klipica, ako sam dobro shvatio svrhu remove_task, da nije to pametno da se ubaci na client_disconnect? task exists? remove-task
    Zasto bi brisao task? Trazio je da se nesto ponavlja svakih 10 sekundi, nema razloga da se taj task brise.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  7. #7
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    hmmm mislio sam da je task poslat odredjenom ID-u, pa ako se u tom cekanju taska taj igrac diskonektuje, moze da zahvati nekog novog, ako kapiras sta mislim haha
    Corona Pub official site: corona-cs.mojkgb.com
    Na serveru imamo malo drugaciji top(rank) koji ujedno moze da se prati sa sajta, budite stalni jer uskoro idu nagrade a i turnir!


  8. #8
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Klipica je samo napisao kako da napravi task koji se ponavlja svakih 10 sekundi. On ne moze da sanja za sta ce se taj task koristiti.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  9. #9
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    lknet.uk
    Karma
    28

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    hmmm mislio sam da je task poslat odredjenom ID-u, pa ako se u tom cekanju taska taj igrac diskonektuje, moze da zahvati nekog novog, ako kapiras sta mislim haha
    Task ne mora biti "vezan" za igraca. Taj ID ne mora igrati nikakvu ulogu u izvrsavanju taska, on sluzi samo za identifikaciju taska sto u ovom slucaju nije potrebno, pa je ID po defaultu 0.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  10. #10
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    K und K monarhija
    Karma
    18

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    hmmm mislio sam da je task poslat odredjenom ID-u, pa ako se u tom cekanju taska taj igrac diskonektuje, moze da zahvati nekog novog, ako kapiras sta mislim haha
    Taj task nije povezan sa igracem, ne znam odakle ti to, ovo je programski jezik kao i svaki drugi samo sto ima primenu u CS-u, on je pitao kako da poziva neku funkciju svakih 10s, dakle, nigde nije ni spominjao CS
    double penetration sadomazo satisfaction
    kao svedski akcioni kada kazu action

  11. #11
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    okej, sad mi je jos manje jasno, mada nije ni bitno, glup sam ocigledno
    Corona Pub official site: corona-cs.mojkgb.com
    Na serveru imamo malo drugaciji top(rank) koji ujedno moze da se prati sa sajta, budite stalni jer uskoro idu nagrade a i turnir!


  12. #12
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    okej, sad mi je jos manje jasno, mada nije ni bitno, glup sam ocigledno
    U set task ti mozes da stavis koji god hoces id da bude, obicno se stavi id igraca kada hoces da taj task koristis za pojedinacno igrace. Kada pravis globalni task koji se izvrsava svima, id nije potreban i ne mora da se stavi (mozes da stavis 8123759 ako hoces, nema nikakve veze jer ga neces koristiti)
    Id je samo parametar koji dobijas u funkciji koju taj task poziva i ti onda koristis taj id da bi targetovao odredjenog igraca
    Task u ovom primeru se postavlja na pocetku mape i brise se automatski promenom mape tako da nema potrebe da se radi remove task (osim ako ne zelis da prekines poruke u sred mape)

  13. #13
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    e ok, hvala luka, sad sam se vratio u zivot i jasno mi sad oko toga 100%
    Corona Pub official site: corona-cs.mojkgb.com
    Na serveru imamo malo drugaciji top(rank) koji ujedno moze da se prati sa sajta, budite stalni jer uskoro idu nagrade a i turnir!


  14. #14
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    I nikad nemoj da stavljas samo ID igraca kao ID task-a zato sto vise task-ova moze da napravi problem.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  15. #15
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    7

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    I nikad nemoj da stavljas samo ID igraca kao ID task-a zato sto vise task-ova moze da napravi problem.
    Tacno, definises neki int i dodajes ga na id, tamo gde stavljas id stavis id+RANDOMBROJ i posle kad ti treba id igraca samo oduzmes taj random broj

  16. #16

    Default

    Hvala ti,radi kako treba
    Treba mi jos jedna pomoc oko huda

    #include <amxmodx>

    new Pravilo = 14;
    new DefaultPravilo;

    public plugin_init()
    {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);
    register_event("HLTV", "event_new_round", "a", "1=0", "2=0")
    }



    public event_new_round(id)
    {
    Pravilo = 14;
    set_task(1.0, "PravilaServera", 101, _, _, "a", 14 )
    }


    public PravilaServera( taskid )
    {
    Pravilo--;
    DefaultPravilo++;
    set_hudmessage(0, 255, 0, 0.4, 0.53, 0, 6.0, 12.0)
    show_hudmessage(0, "Pravila [ %d ]",Pravilo);
    if(Pravilo == 0)
    {
    remove_task(101)
    return;
    }
    }

    Zasto kad dodje do 0 nece odma da izbrise hud nego posle 5,6 sec ?
    Last edited by PitacIspitivac; 23-04-2018 at 15:58.

  17. #17
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Code:
    native set_hudmessage(red = 200, green = 100, blue = 0, Float:x = -1.0, Float:y = 0.35, effects = 0, Float:fxtime = 6.0, Float:holdtime = 12.0, Float:fadeintime = 0.1, Float:fadeouttime = 0.2, channel = -1);
    holdtime -> "Vreme zadrzavanja"
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  18. #18

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Code:
    native set_hudmessage(red = 200, green = 100, blue = 0, Float:x = -1.0, Float:y = 0.35, effects = 0, Float:fxtime = 6.0, Float:holdtime = 12.0, Float:fadeintime = 0.1, Float:fadeouttime = 0.2, channel = -1);
    holdtime -> "Vreme zadrzavanja"

    HoldTime se nalazi na 8oj pozicije a ja imam max 7 ?

  19. #19
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    7

    Default

    Ako sam ja lepo naucio da brojim do 8 : Ti imas 8 atributa
    Ako nisam : Dodaj 8.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •