Ne mogu da se prijavim na ruter?
Results 1 to 21 of 21
  1. #1
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Arrow Ne mogu da se prijavim na ruter?

    Imam ABN ruter (ruteri koji inace koriste) i resetovao sam ga ja mislim na fabricko, na dugme iza u koje treba da se ugura
    cackalica kako bi se resetovalo. Od kad sam to uradio ne mogu da se prijavim "u ruter" preko 192.168.0.1,
    gledao sam preko command prompa tacna je adresa (Default Getaway) ali ne mogu da se prijavim, iznazi mi greska
    prozor kao kad nemam konekciju samo sto pise "Connection was reset".
    Iako ne mogu da se prijavim, internet na kompu imam, i takodje imam i wifi signal ali je zakljucan pa ne mogu
    da se prijavim jer nije sifra koja mi je pre bila.

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Aleksinac - SRB
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by GarON.# View Post
    Imam ABN ruter (ruteri koji inace koriste) i resetovao sam ga ja mislim na fabricko, na dugme iza u koje treba da se ugura
    cackalica kako bi se resetovalo. Od kad sam to uradio ne mogu da se prijavim "u ruter" preko 192.168.0.1,
    gledao sam preko command prompa tacna je adresa (Default Getaway) ali ne mogu da se prijavim, iznazi mi greska
    prozor kao kad nemam konekciju samo sto pise "Connection was reset".
    Iako ne mogu da se prijavim, internet na kompu imam, i takodje imam i wifi signal ali je zakljucan pa ne mogu
    da se prijavim jer nije sifra koja mi je pre bila.
    Ako sam te dobro razumeo, tebi preko cmd-a kada ukucas ipconfig prepoznaje ruter ali kada kucas osnovni ip ne otvara ruter?

    Probaj sa:
    192.168.0.1
    192.168.1.0
    192.168.1.1

  3. #3
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Default

    Quote Originally Posted by AleksandarVeliki View Post
    Ako sam te dobro razumeo, tebi preko cmd-a kada ukucas ipconfig prepoznaje ruter ali kada kucas osnovni ip ne otvara ruter?
    Da bas tako

  4. #4
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Aleksinac - SRB
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by GarON.# View Post
    Da bas tako
    Probaj sa:
    192.168.0.1
    192.168.1.0
    192.168.1.1

  5. #5
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Default

    Quote Originally Posted by AleksandarVeliki View Post
    Probaj sa:
    192.168.0.1
    192.168.1.0
    192.168.1.1
    Ma de, to sam prvo probao ne pije vodu.
    Na svim adresama mi pise "Connection time out" osim na 192.168.0.1, tu mi pise "Connection was reset"
    Ta mi stoji i u default getaway pa je verovatno ta tacna ali ne znam zasto je ne otvara

  6. #6
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Aleksinac - SRB
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by GarON.# View Post
    Ma de, to sam prvo probao ne pije vodu.
    Na svim adresama mi pise "Connection time out" osim na 192.168.0.1, tu mi pise "Connection was reset"
    Ta mi stoji i u default getaway pa je verovatno ta tacna ali ne znam zasto je ne otvara
    Pokusaj https://www.youtube.com/watch?v=k33pfOaa0n0
    https://www.youtube.com/watch?v=FccYHRLQn7c
    ako ti radi net kao sto kazes onda ti je sigurno nesto do komp-a, mozda ti anti virus blokira ili milion stvari ma da moze i ovo da bude.
    Jesi nesto konkretno cackao pa si zbog toga rr ruter ili? to bi dosta olaksalo

  7. #7
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Karma
    28

    Default

    Probaj preko drugog uredjaja, moze se i preko Wi-Fi uci na interfejs.

    Ako ni to nece, sasvim je moguce da ti je ruter u Bridge modu iz nekog razloga, mada mi je to cudno jer si ga resetovao na fabricka podesavanja. Pokusaj opet, ali ovaj put drzi dugme za reset oko 10 sekundi (ako do sada to nisi).
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  8. #8
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Aleksinac - SRB
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    Probaj preko drugog uredjaja, moze se i preko Wi-Fi uci na interfejs.

    Ako ni to nece, sasvim je moguce da ti je ruter u Bridge modu iz nekog razloga, mada mi je to cudno jer si ga resetovao na fabricka podesavanja. Pokusaj opet, ali ovaj put drzi dugme za reset oko 10 sekundi (ako do sada to nisi).
    Mislim da mu je do komp-a, jer sigurno je nesto cackao cim je rr ruter. a na wi-fi ne moze da udje jer ima pw, da moze tacno bi znao da li je do komp-a ili rutera

  9. #9
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Karma
    28

    Default

    Quote Originally Posted by AleksandarVeliki View Post
    Mislim da mu je do komp-a, jer sigurno je nesto cackao cim je rr ruter. a na wi-fi ne moze da udje jer ima pw, da moze tacno bi znao da li je do komp-a ili rutera
    Ups, potpuno presao preko tog detalja. Ako ima neki malo stariji laptop sigurno ima RJ45 port pa neka proba preko kabla. Mada ne vidim zasto bi mu se ista poremetilo na kompjuteru ako je cackao ruter.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  10. #10
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Aleksinac - SRB
    Karma
    0

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    Ups, potpuno presao preko tog detalja. Ako ima neki malo stariji laptop sigurno ima RJ45 port pa neka proba preko kabla. Mada ne vidim zasto bi mu se ista poremetilo na kompjuteru ako je cackao ruter.
    Mislim da nije cackao ruter vec komp, jer da je cackao ruter onda ne bi imao uopste internet. Medjutim on ima internet ali jednostavno ne moze da se prijavi u ruter to jest ne moze uopste da otvori login stranicu, moguce je da je i iz tog razloga rr ruter misleci da ce tako da resi problem. ali opet cekamo da se oglasi da objasni sta je tacno radio da bi znali kako da mu pomognemo jer ovako mozemo samo da nagadjamo

  11. #11
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Default

    Nisam restartovao ruter, resetovao sam ga (vratio ga na fabricko) iz razloga jer nisam imao internet (bilo je do provajdera).
    I kada sam opet dobio internet (sutradan) imao sam internet na kompu, upaljen wifi signal, ali nisam mogao da se prijavim preko
    login stranice. Komp nisam nista cackao niti instalirao/deinstalirao.
    Zaboravio sam da napomenem, mozda je bitno i mozda je i to razlog, imam instaliran wamp server, bluestack i vmware na kompu,
    u adapterima u control panelu mi stoji ovako http://prntscr.com/j8l4u3
    Ova prva ikonica LAN-a mi je taj internet sa kompa.

    PS: @klipica @Aleksandar Nista od toga ne pomaze

  12. #12
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Aleksinac - SRB
    Karma
    0

    Default

    Jako interesantan problem, Da li mozda pise osnovna sifra za wi-fi na onoj nalepnici koja se obicno nalazi ispod rutera a neretko i na zadnjoj stranici? ako je ima pokusaj da se preko fon-a povezes na wi-fi pa da otvoris login stranici.
    ili sto klipnjaca kaze pokusaj da ponovo vratis ruter na fabricka podesavanja s tim sto ces zadrzati dugmence 10-tak sekundi.

  13. #13
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Default

    Samo mac adresa i ono sto mi na svim uredjajima u kuci pise "Made in China". Nista vise.
    Pokusao sam to sto je klipica rekao odmah, ali ne vredi.
    Ne znam da li bi sada to radilo, ali kada sam pre oko mesec dana slucajno bio ugasio NAT, morao sam da kucam (posle dva sata sam nasao na google to)
    neku drugu adresu jebem li ga sad kako ide uglavnom je bilo nesto 100 pa 255 i na kraju 1 ili 0.
    Sad ne verujem da mi je ugasen NAT jer bi mi i wifi signal bio ugasen kao i pre mesec dana.

  14. #14
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Karma
    28

    Default

    Quote Originally Posted by GarON.# View Post
    Samo mac adresa i ono sto mi na svim uredjajima u kuci pise "Made in China". Nista vise.
    Pokusao sam to sto je klipica rekao odmah, ali ne vredi.
    Ne znam da li bi sada to radilo, ali kada sam pre oko mesec dana slucajno bio ugasio NAT, morao sam da kucam (posle dva sata sam nasao na google to)
    neku drugu adresu jebem li ga sad kako ide uglavnom je bilo nesto 100 pa 255 i na kraju 1 ili 0.
    Sad ne verujem da mi je ugasen NAT jer bi mi i wifi signal bio ugasen kao i pre mesec dana.
    Da nije 10.0.0.1?
    Ako je bio ugasen NAT onda je verovatno bridge mode u pitanju (gde ruter radi kao switch). Obicno kada se to desi izgubi se WiFi, da, ali imao sam iskustva gde se to nije desilo - WiFi je radio, ali ruter nije imao web interface.
    Stvar je sto ruter posle reseta ne bi trebao ulaziti u bridge mode odma.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  15. #15
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Default

    @klipica nije, ko zna kako ide

  16. #16
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    zovnes tehnicku podrsku tog provajdera da vide?

  17. #17
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Karma
    28

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    zovnes tehnicku podrsku tog provajdera da vide?
    Vikend je, zato verovatno ovde pita.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  18. #18
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    8

    Default

    Ajde u cmdu kucaj
    Code:
    ipconfig /all
    i
    Code:
    ping 192.168.0.1
    Okaci ovde sve sto ti izadje

  19. #19
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    Vikend je, zato verovatno ovde pita.
    a jbg, izdrzace valjda jedan dan bez neta haha

    @garone, preko cega pises ovde, igraone?

  20. #20
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Age
    22
    Karma
    8

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    a jbg, izdrzace valjda jedan dan bez neta haha

    @garone, preko cega pises ovde, igraone?
    Quote Originally Posted by GarON.# View Post
    Iako ne mogu da se prijavim, internet na kompu imam, i takodje imam i wifi signal ali je zakljucan pa ne mogu
    da se prijavim jer nije sifra koja mi je pre bila.
    @Tema, zvacu ih danas pa ce (valjda) da rese to, hvala ostalima.

  21. #21
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    11

    Default

    ops proupstio sam to, oprosti haha

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •