[Pitanje] Blok
Results 1 to 23 of 23

Thread: Blok

  1. #1

    Default Blok

    Namestio sam,hvala svima na pomoci
    Last edited by Lil Uzi Vert; 11-05-2018 at 16:24.

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    Ovde ce uvek provera da ti bude false. Objasni sta hoces da napravis.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Ovde ce uvek provera da ti bude false. Objasni sta hoces da napravis.
    Ovako je lakse,primer imam odbrojavanje 30 sekundi
    I u tih 30 sekundi se na serveru ne moze kucati /status
    Kada se zavrsi tih 30 sekundi onda moze ponovo da se kuca /status
    Last edited by Lil Uzi Vert; 06-05-2018 at 19:13.

  4. #4
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    HTML Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    
    new bool:provera = false;
    
    public plugin_init()
    {
    	register_clcmd("say /blokiraj","Blokada")
    	register_logevent("event_new_round", 2, "1=Round_Start")
    }
    
    public Blokada(id)
    {
    	if( !provera )
    	{
    		give_item(id ,"weapon_m4a1");
                    provera = true;	
    	}
    	return PLUGIN_HANDLED;
    }
    
    
    public event_new_round() 
    {
    	provera = false;
    }
    mozes ovako da resis taj bool sto hoces jednom po rundi da se poziva...

  5. #5

    Default

    Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    
    new Odbrojavanje = 30;
    new OdbrojavanjeKraj;
    
    public plugin_init()
    {
    	register_clcmd("say /unblock","UnBlock")
    	register_logevent("event_new_round", 2, "1=Round_Start")
    }
    
    public StartOdbrojavanje( taskid )
    {
    	Odbrojavanje--
    	OdbrojavanjeKraj++
    	if(Odbrojavanje == 0)
    	{
    		remove_task(001)
    	}
    	return PLUGIN_CONTINUE;
    }
    
    public UnBlock(id)
    {
    	//???
    }
    
    public event_new_round() 
    {
            Odbrojavanje = 30;
    	set_task(1.0, "StartOdbrojavanje", 001, _, _, "b", "30");
    }
    Pogledaj moj prosli post,nisam dobro napisao sta hocu da uradim
    Last edited by Lil Uzi Vert; 06-05-2018 at 19:44.

  6. #6
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    @Joca
    To nece raditi

    @Lil
    Znaci hoces da stavis da svaki igrac moze da ukuca komandu samo u prvih 30 sekundi runde ? Da li moze da je ukuca vise puta ili samo jednom u tih 30 sekundi ? Ako moze samo jednom, da li moze samo jedan igrac ili svaki igrac po jednom ?
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    @Joca
    To nece raditi

    @Lil
    Znaci hoces da stavis da svaki igrac moze da ukuca komandu samo u prvih 30 sekundi runde ? Da li moze da je ukuca vise puta ili samo jednom u tih 30 sekundi ? Ako moze samo jednom, da li moze samo jedan igrac ili svaki igrac po jednom ?
    Ne,ne
    U prvih 30 sekundi da ne moze niko,ni jedan igrac u chatu da kuca primer /menu,tj moze da kuca al se nista nece izvrisiti
    Nakon tih 30 sekudni igrac kada kuca /menu tad ce se izvrsiti nesto primer ColorChat(id, GREEN,"Izvrsena komanda") i sve tako u krug

  8. #8
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    Znaci hoces prvih 30 sekundi da ne moze niko a posle da moze ko kad hoce ?
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Znaci hoces prvih 30 sekundi da ne moze niko a posle da moze ko kad hoce ?
    Da,tako je

  10. #10
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    Napravis bool, na pocetku runde ga stavis na true i postavis task koji ce se izvrsiti za 30 sekundi i u tom task-u stavis bool na false. U komandi proveris da li je bool true ili false, i blokiras ako je true.
    Sve ovo mozes da radis u suprotno (Svuda gde je true da stavis false, i svuda gde je false da stavis true) (U sustini stavis kako ti je logicno za tvoj naziv promenljive).
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Napravis bool, na pocetku runde ga stavis na true i postavis task koji ce se izvrsiti za 30 sekundi i u tom task-u stavis bool na false. U komandi proveris da li je bool true ili false, i blokiras ako je true.
    Sve ovo mozes da radis u suprotno (Svuda gde je true da stavis false, i svuda gde je false da stavis true) (U sustini stavis kako ti je logicno za tvoj naziv promenljive).
    Ovoliko sam razumeo,sta trebam dalje ?
    Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    new bool:blokada;
    
    new Odbrojavanje = 30;
    new OdbrojavanjeKraj;
    
    public plugin_init()
    {
    	register_clcmd("say /unblock","UnBlock")
    	register_logevent("event_new_round", 2, "1=Round_Start")
    }
    
    public StartOdbrojavanje( taskid )
    {
    	blokada = false;
    	Odbrojavanje--
    	OdbrojavanjeKraj++
    	if(Odbrojavanje == 0)
    	{
    		remove_task(001)
    	}
    	return PLUGIN_CONTINUE;
    }
    
    public UnBlock(id)
    {
    	//???
    }
    
    public event_new_round() 
    {
    	blokada = true;
    	Odbrojavanje = 30;
    	set_task(1.0, "StartOdbrojavanje", 001, _, _, "b");
    }

  12. #12
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    A zasto uopste pokusavas da odbrojavas kad mozes prosto da stavis task na 30 sekundi. Ako vec iz nekog razloga to hoces da uradis, onda blokadu trebas da promenis na false kad prodje 30 sekundi. U unblock prosto proveris da li je blokada false ili true.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  13. #13
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    @skazzy, sto ne bi? mrzelo me da postavljam na true sve, radjeno je obrnuto, ali ne uspevam da vidim gresku :/

  14. #14
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    Procitaj sta njemu treba a onda pogledaj sta si ti napravio.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  15. #15
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    na svakoj rundi = false. kad pozove /block -> daje mu oruzje jednom i pretvara u true, i sve je tako do nove runde...tacno sto je trazio iz prvog posta

  16. #16
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    Procitaj post gde je objasnio sta mu tacno treba (2. post). Tvoj kod cak ne bi lepo radio ni za to sto si ti napisao obzirom da bi samo jedan igrac svake runde mogao da koristi komandu a ne svaki igrac po jednom.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  17. #17
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    dobro nije naznacio indexiranje jbg...a i postavili smo post u isti min pa nisam uspeo da vidim to sto detalnije trazi...valjda moze sad sam da otkuca tj zavrsi

  18. #18
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Lil Uzi Vert View Post
    kucam /blokiraj
    Quote Originally Posted by Lil Uzi Vert View Post
    ne moze kucati /status
    Quote Originally Posted by Lil Uzi Vert View Post
    kada kuca /menu
    Pre svega odluci sta ti tacno hoces pa onda napisi ovde sta ti treba

  19. #19

    Default

    [QUOTE=Lil Uzi Vert;772532]
    Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    
    new Odbrojavanje = 30;
    new OdbrojavanjeKraj;
    
    public plugin_init()
    {
    	register_clcmd("say /unblock","UnBlock")
    	register_logevent("event_new_round", 2, "1=Round_Start")
    }
    
    public StartOdbrojavanje( taskid )
    {
    	Odbrojavanje--
    	OdbrojavanjeKraj++
    	if(Odbrojavanje == 0)
    	{
    		remove_task(001)
    	}
    	return PLUGIN_CONTINUE;
    }
    
    public UnBlock(id)
    {
    	//???
    }
    
    public event_new_round() 
    {
            Odbrojavanje = 30;
    	set_task(1.0, "StartOdbrojavanje", 001, _, _, "b", "30");
    }
    Ovako je lakse,primer imam odbrojavanje 30 sekundi
    I u tih 30 sekundi se na serveru ne moze kucati /status
    Kada se zavrsi tih 30 sekundi onda moze ponovo da se kuca /status

  20. #20

    Default

    Code:
    #include <amxmodx>
    #include <fun>
    #include <ColorChat>
    
    new Biranje = 30;
    new Kraj;
    
    new hud;
    
    new bool: blokada = false;
    
    
    public plugin_init()
    {
    	hud = CreateHudSyncObj();
    	register_clcmd("say /vote" , "Odbrojavanje")
    	register_clcmd("say /meni" , "Meni")
    	register_logevent("round_start", 2, "0=World triggered", "1=Round_Start")
    }
    
    public Meni(id)
    {
    	if(blokada == false)
    	{
    		ColorChat(id,GREEN,"Ti si retard")
    	}
    	else
    	{
    		return PLUGIN_HANDLED
    	}
    	return PLUGIN_CONTINUE;
    }
    	
    
    public Odbrojavanje(id)
    {
    	set_task( 1.0, "sekundi_odbrojavanje", 800, _, _, "a", 30 );
    }
    
    public sekundi_odbrojavanje( taskid )
    {
    	blokada = true;
    	Biranje--;
    	Kraj++;
    	set_hudmessage(0, 155, 225, -1.0, 0.15, 0, 0.0, 0.9, 0.8, 0.1, -1);
    	ShowSyncHudMsg(0, hud,"Kraj za %d", Biranje)
    	if(Biranje == 0) 
    	{
    		blokada = false;
    	}
    }
    
    public round_start(id)
    {
    	blokada = false;
    	Biranje = 30;
    }
    Last edited by Lil Uzi Vert; 11-05-2018 at 16:35.

  21. #21
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    9

    Default

    Nemoj da pises jednu komandu u kodu a drugu u post-u.
    Nije ni bolje ni lakse da odbojavas svaku sekundu nego da odmah stavis na 30 sekundi.
    Napisao sam ti gore sta i kako da uradis u ovom post-u.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  22. #22

    Default

    Resio sam,hvala svima
    Last edited by Lil Uzi Vert; 11-05-2018 at 16:35.

  23. #23

    Default

    Sredio sam,hvala svima na pomoci
    Last edited by Lil Uzi Vert; 11-05-2018 at 16:24.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •