[Pomoc] Ponavljanje
Results 1 to 23 of 23

Thread: Ponavljanje

  1. #1

    Default Ponavljanje

    Imam jedan meni koji se otvara na /meni
    I u tom meniju ima stavka 1.Oglasi se
    Kada stisnes oglasi se u chatu ispise svima Oglasio si se i cuje se wav

    Ti kada opet stistnes to Oglasi se pre nego sto se prethodni zavrsilo,cuje se duplo(igraci nekad bindaju tu komandu /meni i spamaju Oglasi se i onda se uzasno cuje 5,6 komada wav-a pusteno u istoj sekuni)
    Hteo bih da vas pitam jel moguce nekako da blokiraj da dok se prethodni waw ne zavrsi ne moze da pocne sledeci
    Znam da postoji nacin da vidim koliko traje taj wav i onda da stavim task kad se komanda izvrsi i dok task ne dodje do 0 ne mogu ponovo pustiti,ali dal ima nacin da ja blokiram taj wav dok se ne zavrsi a da ne merim na svakom wav fajlu koliko traje je i da stavljam task za svaki wav

    Mislim da za ovo nije potreban sma
    Obican meni sa jednom komandom i wav funkcijom

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    K und K monarhija
    Karma
    20

    Default

    Pa ne moras da stavljas task, mozes prostom matematikom da proveris da li je zavrsen wav ali svakako moras da meris njegovu duzinu.

    Code:
    #define WAV1_LEN 6.0
    
    new wav1_last_used;
    
    public oglasi_se(...) {
      ...
      if(wav1_last_used+WAV1_LEN <= get_gametime()) {
       // pusti zvuk
       wav1_last_used = get_gametime()
       ...
    }
    ...
    }
    double penetration sadomazo satisfaction
    kao svedski akcioni kada kazu action

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by DecaK View Post
    Pa ne moras da stavljas task, mozes prostom matematikom da proveris da li je zavrsen wav ali svakako moras da meris njegovu duzinu.

    Code:
    #define WAV1_LEN 6.0
    
    new wav1_last_used;
    
    public oglasi_se(...) {
      ...
      if(wav1_last_used+WAV1_LEN <= get_gametime()) {
       // pusti zvuk
       wav1_last_used = get_gametime()
       ...
    }
    ...
    }
    Nece,pusti samo jednom wav i vise nece
    Code:
    #define WAV_OTVORI_CELIJE = 0.2
    new wav_otvori_celije_iskoriscen;
    
    if((wav_otvori_celije_iskoriscen+WAV_OTVORI_CELIJE) <= get_gametime())
    {
    	emit_sound(0, CHAN_AUTO, "otvori_celije.wav", 1.0, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM)
    	wav_otvori_celije_iskoriscen == get_gametime()
    }
    Last edited by Lil Uzi Vert; 13-07-2018 at 12:31.

  4. #4
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Karma
    29

    Default

    Code:
    new Float:wav_otvori_celije_iskoriscen;
    Code:
    wav_otvori_celije_iskoriscen == get_gametime()
    Nisam nikada koristio i ne znam da li dobro radi, ali postoji ovo da uzmes duzinu iz wav fajla: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=176259
    Last edited by klipica; 13-07-2018 at 14:17.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    Code:
    new Float:wav_otvori_celije_iskoriscen;
    Code:
    wav_otvori_celije_iskoriscen == get_gametime()
    Nisam nikada koristio i ne znam da li dobro radi, ali postoji ovo da uzmes duzinu iz wav fajla: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=176259
    Probao sam ovaj kod sto si mi poslao ali i dalje pusta dok prethodni traje
    Duzina wav fajla mi je 2 sekunde,a ja sam stavio #define WAV1_LEN na 0.5

  6. #6
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    @lil uzi vert, ako je 2 sekunde, zasto onda ne stavis wav1_len = 2.0 ?
    ne radi zato sto si mozda koristio:

    wav_otvori_celije_iskoriscen == get_gametime()

    a treba:

    wav_otvori_celije_iskoriscen = get_gametime()

    valjda je i klipi na to mislio

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    @lil uzi vert, ako je 2 sekunde, zasto onda ne stavis wav1_len = 2.0 ?
    ne radi zato sto si mozda koristio:

    wav_otvori_celije_iskoriscen == get_gametime()

    a treba:

    wav_otvori_celije_iskoriscen = get_gametime()

    valjda je i klipi na to mislio
    Code koji mi je decak poslao nije radio ako ne stavim ==
    I onda kad mi je klipy rekao da stavim new float onda je radilo sa jednim =
    ja mislim da je 2.0 - 2minuta
    a 0.2 je 2 sekunde ( nisam siguran)

  8. #8
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    da moras float, i onda jedan =
    onda su ti lepo objasnili, meri se u sekundama sa decimalom...stavi 2.0 pa proveri kako radi

  9. #9
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    K und K monarhija
    Karma
    20

    Default

    Quote Originally Posted by klipica View Post
    Code:
    new Float:wav_otvori_celije_iskoriscen;
    Code:
    wav_otvori_celije_iskoriscen == get_gametime()
    Nisam nikada koristio i ne znam da li dobro radi, ali postoji ovo da uzmes duzinu iz wav fajla: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=176259
    Sta Python uradi od coveka, nista Float
    double penetration sadomazo satisfaction
    kao svedski akcioni kada kazu action

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by JocA1 View Post
    da moras float, i onda jedan =
    onda su ti lepo objasnili, meri se u sekundama sa decimalom...stavi 2.0 pa proveri kako radi
    Nije,bio sam u pravu da je 2.0 2 minuta

  11. #11
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Nis, Cair, Jamajka
    Karma
    13

    Default

    ne znam kako je to moguce, ali bitno je da ti radi sad

  12. #12
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    10

    Default

    Dok ne vidimo kod ne mozemo da znamo gde gresis. Takodje okaci konacni kod ako si resio.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  13. #13

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Dok ne vidimo kod ne mozemo da znamo gde gresis. Takodje okaci konacni kod ako si resio.
    Sredio sam,hvala mnogo na pomoci
    Problem je bio u tome sto ako wav traje 3 sekunde ti trebas staviti define na 0.6 (duplo)
    I interesuje me dal postoji ShowSyncDHudMsg ?
    Gledam na netu i naleteo sam na nesto rusko pa ako neko zna nesto detaljnije ?
    Posto znam da hudmessage ima svoj ShowSyncHudMsg
    Last edited by Lil Uzi Vert; 13-07-2018 at 22:02.

  14. #14
    Super Moderator Array klipica's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Karma
    29

    Default

    get_gametime() vraca vreme u sekundama, tako da nisi u pravu i negde drugde gresis.
    Last edited by klipica; 13-07-2018 at 22:15.
    Code:
    #YoMama {
        width: 200%;
        overflow: visible;
    }

  15. #15
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    10

    Default

    Moguce da to funkcionise sasvim slucajno i samo na tom konkretnom primeru. Opet kazem : ostavi konacan kod da i dtugi mogu da ga pogledaju ako imaju isti problem kao ti.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  16. #16
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    8

    Default

    Likovima koji kazu "prost je plugin ima 1 funkciju i jednu komandu ali necu da vam dajem sma" tacno ne treba pomagati.

  17. #17

    Default

    Quote Originally Posted by luka317 View Post
    Likovima koji kazu "prost je plugin ima 1 funkciju i jednu komandu ali necu da vam dajem sma" tacno ne treba pomagati.
    ...

    Code:
    #include <amxmodx>
    #include <ColorChat>
    
    #define WAV_OTVORI_CELIJE = 1.0
    new Float:ultimate_wav_iskoriscen
    
    public plugin_init()
    {
    	register_clcmd("say /proba" , "Proba")
    }
    
    public plugin_precache()
    {
    	precache_sound("otvori_celije.wav")
    }
    
    public Proba()
    {
    	if((ultimate_wav_iskoriscen+WAV_OTVORI_CELIJE) < get_gametime())
    	{
    		emit_sound(0, CHAN_AUTO, "otvori_celije.wav", 1.0, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM)
                    ultimate_wav_iskoriscen = get_gametime()
    	}
    	else
    	{
    		ColorChat(0,GREEN,"Blok")
    	}
    	return PLUGIN_CONTINUE;
    }
    Last edited by Lil Uzi Vert; 14-07-2018 at 00:37.

  18. #18
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    10

    Default

    To sto si ti napisao samo ogranicava pozivanje komande na maksimalno jednom u sekundi, i nema nikakve veze sa time koliko traje zvuk.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  19. #19

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    To sto si ti napisao samo ogranicava pozivanje komande na maksimalno jednom u sekundi, i nema nikakve veze sa time koliko traje zvuk.
    Pa to,wav mi traje 1 secund i dok on traje ja ne mogu pustiti isti
    To sam i hteo

  20. #20
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    K und K monarhija
    Karma
    20

    Default

    Pa izgleda dobro sada, koji je problem?
    double penetration sadomazo satisfaction
    kao svedski akcioni kada kazu action

  21. #21

    Default

    Quote Originally Posted by DecaK View Post
    Pa izgleda dobro sada, koji je problem?
    Sve je ok,nema problema nego skazy i luka traze da okacim kod

  22. #22
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Belgrade
    Karma
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Lil Uzi Vert View Post
    Sve je ok,nema problema nego skazy i luka traze da okacim kod
    Nisam ja trazio kod

  23. #23
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    10

    Default

    Ja jesam trazio. Neko ce da trazi odgovor na isto ovakvo pitanje i kad nadje temu nece da nadje odgovor u istoj zato sto je konverzacija zakomplikovana.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •