[Pomoc] Hunk_Alloc Problem
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2020
    Karma
    0

    Default Hunk_Alloc Problem

    Ovako kad god ocu da strtam hlds server izadje error:
    Hunk_Alloc: failed on 65640 bytes

    U pitanju je zombie mod.

    Kako ovo rjesiti?

  2. #2
    Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Karma
    0

    Default

    Imal neko rjesenje?

  3. #3
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    14

    Default

    Sa razlogom sam ti napisao da je los mod u drugoj temi. U sustini je ispucana sva dodeljena memorija servera zbog lose napisanog mod-a.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  4. #4
    Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Karma
    0

    Default

    Ne, mod je velik, hlds to ne podnosi i daje grešku.Inace kupio sam mod I autor mi je reko da pokusam iznajmiti hosting, jer je on dobio istu pogrešku na hlds.

  5. #5
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    14

    Default

    Ne, mod je lose kodiran, nista to ne podnosi i daje gresku. Tehnicki mozes povecati heapsize, ali ne znam da li KGB dozvoljava tako nesto.
    Drzao sam zp i nikad nisam video nikad da je server sa dobro kodiranim plugin-ovima probio default heapsize.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  6. #6
    Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2020
    Karma
    0

    Default

    Pa mozel se ikako fix da proradi na hlds preko tog heapsize da mi kazes sta trebam staviti -heapsize

  7. #7
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    14

    Default

    Otvoris support tiket i pitas da se poveca heapsize. To ne mozes ti uraditi. Default vrednost je 32MB ako me dobro secanje sluzi. -heapsize 65536 ce najverovatanije raditi posao.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  8. #8
    Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2020
    Karma
    0

    Default

    ali ja to pokusvam pokrenuti mod sa kucnog servera.
    Moze se ovako staviti heapsize

    Napravi se shortcut od hlds i ide se na properties i na target tu se doda "C:\Games\cs\hlds.exe" -nomaster -game cstrike -heapsize 65536

    Probo sam staviti to ali nece opet da starta

  9. #9
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2017
    Location
    Austria, Tirol
    Karma
    4

    Default

    Quote Originally Posted by troubled23 View Post
    ali ja to pokusvam pokrenuti mod sa kucnog servera.
    Moze se ovako staviti heapsize

    Napravi se shortcut od hlds i ide se na properties i na target tu se doda "C:\Games\cs\hlds.exe" -nomaster -game cstrike -heapsize 65536

    Probo sam staviti to ali nece opet da starta
    Da ali, mislim da to ne ide bas tako. Cekaj da proverim.
    Probaj ovo.
    Ovo je online HLDS editor. S tim mozes odmah da podesis HLDS.
    http://www.oyunnetwork.com/en-hlds.php
    Last edited by n0 GoOd; 30-06-2020 at 17:37.

  10. #10
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    14

    Default

    Otvoris terminal, udjes u folder gde ti je hlds, pokrenes komandom :
    Code:
    hlds.exe -game cstrike -heapsize 65536
    Ako se opet isto desi, stavi heapsize na 250000 pa probaj onda. Ako to bude radilo, onda polako podizi brojeve na 70k, 80k, 90k dok ne proradi. Mada bilo sta iznad broja koji sam ti gore napisao ne bih ubacao na server apsolutno nikad.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  11. #11
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2017
    Location
    Austria, Tirol
    Karma
    4

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Otvoris terminal, udjes u folder gde ti je hlds, pokrenes komandom :
    Code:
    hlds.exe -game cstrike -heapsize 65536
    Ako se opet isto desi, stavi heapsize na 250000 pa probaj onda. Ako to bude radilo, onda polako podizi brojeve na 70k, 80k, 90k dok ne proradi. Mada bilo sta iznad broja koji sam ti gore napisao ne bih ubacao na server apsolutno nikad.
    Pa realno, ako hoce taj mod mora to da uradi. Jedino mu to ostaje da proba, ili da mu neko napravi novi koji ce raditi i na 32k mada po defaultu bi trebalo svaki ssrver da ima 128k. To je preporuceno.

  12. #12
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    14

    Default

    Po default-u bi svaki server trebao da ima default vrednost, a default vrednost je 32k. Moze on to da uradi (mada pitanje koji host ce mu dozvoliti da to uradi), ali taj server nikad nece opstati sa tolikom potrosnjom resursa.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

  13. #13
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2017
    Location
    Austria, Tirol
    Karma
    4

    Default

    Quote Originally Posted by SkazzY View Post
    Po default-u bi svaki server trebao da ima default vrednost, a default vrednost je 32k. Moze on to da uradi (mada pitanje koji host ce mu dozvoliti da to uradi), ali taj server nikad nece opstati sa tolikom potrosnjom resursa.
    Znaci ako ne moze da opstane sa takvom potrosnjom resursa, jel to radi toga sto bi s time opteretio i rad drugih servera na masini ili radi necega drugog?
    Sve u svemu onda to ne bi trebalo uopste da radi na iznajmljenom hostu, tj ako nije iznajmio dedicated nego je kupio server ovako kao kod KGB-a.

  14. #14
    Senior Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Forbidden Forest
    Karma
    14

    Default

    Male su vrednosti, ali ako je slabija masina sa dosta servera to moze da se nakupi. U svakom slucaju je cimanje namestiti tako nesto samo za jedan server ako skripta sve to regulise, i to je uglavnom razlog zasto se to ne moze menjati.
    Pomoc oko plugina, TS3-a, discord-a mozete dobiti samo u vidu objasnjenja.
    P.S. Nemojte smarati/hejtovati obzirom da to niko ne voli a ja licno cu samo da vas kuliram.
    P.P.S. Nemojte pitati stvari na PM vec otvori temu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •