1.) Sta je SA-MP ?
SA-MP je multiplayer verzija Grand Theft Auto : San Andreas-a. Mozes igrati sa do 1000 igraca na jednom serveru
2.) Sta mi treba da bi mogao igrati SA-MP ?
Treba ti originalan CD Grand Theft Auto : San Andras-a i SA-MP Klijent
3.) Kako mogu skinuti SA-MP Klijent ?
SA-MP Klijent mozes skinuti preko ovog linka :
Linkovi su svakodnevno provereni i azurirani ako zatreba
Kako da instaliram SA-MP ?
Da instaliras SA-MP Stavis pokrenes instalaciju i instaliras u isti direktorijum kao i tvoj GTA:SA (San Andreas)
Kako mogu igrati SA-MP ?
Posto si skinuo SA-MP klijent i instalirao ga otvoris klijent u Name kucas tvoj nick, posle kucanja tvog nicka Kliknes na "Hosted" ili "Internet" i izaberes server na kom zelis da igras ili kliknes na Favorites kliknes na ikonicu za dodavanje servera ( to je mala ikonica koja izgleda ovako :
) i upies IP od servera
Sada nesto o vrstama servera :
Postoje 4 (a tih 4 se deli na milione sub vrsta) vrsta servera :
1.) Real Life ( Roleplay, Cops and Robbers, ... )
2.) DeathMatch ( Klasican DeathMatch, Team DeathMatch, Call Of Duty, CW,...)
3.) Free Roam
4.) Stunts ( Klasicni Stunt-ovi, Race, Parkour, ... )
Koji vam se od tih najvise svidja tu igrate, upoznajete se i pravite klanove, igrate tako sto koristite W, A, S, D i misa. Komande zaznajete na serveru tako sto kuacte u chat-u (dugme T) /commands ili /cmds, komande koje su na skoro svakom serveru :
/kill - da se ubijete
/stats - vas status na serveru
/help - pomoc
/cmds ili /commands - komande
Da izadjes iz igre pritisnes dugme T i kucas /q
Ukoliko zelite da vidite vas skor pritisnete dugme TAB na tastaturi
(Za ostale informacije o igranju pitajte me na PM-u da dodam)
Kako mogu kupiti moj SA-MP server ?
SA-MP Servere mozete kupovati kod KGB-Hostinga (preporuceno) ili nekog drugog hostera koji hostuje SA-MP servere
Sad sam kupio server sta da radim ?
Prvo sto ces uraditi jeste ubaciti MOD i odgovarajuce PLUGINOVE, koje mozete skinuti na SA-MP-ovom forumu - Klik i pratiti uputsvta kako ih instalirati. Ako nerazumes Engleski postoji Google Translator (Klik) , postoji Balkan SA-MP - Balkan SA-MP Forum i postoji Zapadni Balkan SAMP : ZB SA:MP Forum
Dodao Sp@jk : da razjasnimo: plugini kao u cs se ovde zovu filterscripts, a plugin u samp-u je kao modul u kaunteru
Ako nerazumete :
CS - Plugin u SA-MPu se zove Filterscript
Modul u SA-MPu se zove Plugin
Kako mogu da otvorim moj free SA-MP server ?
Prvo sto ces skinuti jeste tvoj server (koji mozes hostovati) preko ovog linka Klik, kada skines editovaces fajl server.cfg
Code:
echo Executing Server Config...
lanmode 0
rcon_password tvoja RCON sifra
maxplayers Maksimalno Igraca na serveru
port 7777
hostname Ime TvoG servera
gamemode0 Ovaj deo editujes kad ubacies mod na server !
filterscripts Ovo su dodatne skripte za server tj. Pluginovi
announce 1
query 1
weburl www.tvojwebsajt.domen
onfoot_rate 40
incar_rate 40
weapon_rate 40
stream_distance 300.0
stream_rate 1000
maxnpc 0
logtimeformat [%H:%M:%S]
mapname imetvojemape
Kada si editovao, mozes da zapocnes sa skriptanjem.
Udjes u folder pawno i otvoris aplikaciju pawno.exe (editor skripti) i zapocnes editovanje/pravljenje skripte. Da naucite kako da skriptujete imate wiki.sa-mp.com ( ako neznate engleski postoji translate.google.com ) ili skinite vec postojecu skriptu sa Balkan SA-MP ovog foruma (link gore) ili sa SA-MPovog foruma (Link Isto gore)
Kada si editovao skriptu i zavrsio je, trebas server portforwardovati a to mozes uraditi kucanjem u "SEARCH BAR" 192.168.1.1 i prijaviti se ( najcesci user i pass su : USERNAME : admin PASSWORD : admin , ako ste uzeli modem kod telekoma srbije user i pasword su : USERNAME : telekom PASSWORD : telekom ), nadji neki video na youtube-u kako portforwardovati kada portforwardujes odes na IPCHICKEN kopiras tvoj IP i na kraju dodas :7777 , i server bi trebao da proradi.
__________________________________________________ __________________________________________________ _________
Ako ako imate nesto da dodate slobodno dodajte ili mi posaljite PM da dodam

Da naucite sve oko skriptanja SA-MP-a mozete naci na sampovoj wiki stranici : wiki.sa-mp.com
U slucaju da imate GTA:SA 2.0 morate ga vratiti na 1.0 da bi sa-mp radio , zato skinite ovaj PATCH i vratite na verziju 1.0