Android OS - opšta diskusija - Page 27
Page 27 of 27 FirstFirst ... 1718192021222324252627
Results 1,301 to 1,332 of 1332
  1. #1301
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Vozdovac
    Karma
    0

    Default

    Ima neko ideju za zte nubia z5 (nx 501) kako da stavim android 4.4

  2. #1302
    Senior Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bosnia
    Age
    23
    Karma
    9

    Default

    Quote Originally Posted by JocaLV View Post
    Ima neko ideju za zte nubia z5 (nx 501) kako da stavim android 4.4
    Ako nema offical za taj mob onda nista zaboravi.
    Jer rucno instaliranjem mozes dosta stvari da zeznes a moze i da ne zeznes, sreca je u pitanju i to bude najcesce problem kod svih telefona ne samo taj, ako skidas unoffical android 4.4 za tvoj mob:
    Camera, GPS, Pozivi i slicno...

    To stvari moguce da ne rade, tj pokrenes i ono ti pise notfound ili slicno ...

  3. #1303
    Senior Member Array
    Join Date
    Feb 2011
    Karma
    33

    Default

    Zašto mi, kada pokušam da ažuriram softver na mom fonu, piše "Obrada neuspešna" ?

  4. #1304
    Super Moderator Array Timberwolf's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Vranje
    Age
    28
    Karma
    12

    Default

    Da li ti je root-ovan fon?

  5. #1305
    Senior Member Array
    Join Date
    Feb 2011
    Karma
    33

    Default

    Quote Originally Posted by Timberwolf View Post
    Da li ti je root-ovan fon?
    Bio je ali sam ga un-rootovao zbog D3GO aplikacije. Sad, koliko je to bilo uspešno, ne znam, ali znam da sam posle toga mogao da je koristim.

  6. #1306
    Senior Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bosnia
    Age
    23
    Karma
    9

    Default

    Quote Originally Posted by AleksaSRB View Post
    Bio je ali sam ga un-rootovao zbog D3GO aplikacije. Sad, koliko je to bilo uspešno, ne znam, ali znam da sam posle toga mogao da je koristim.
    Skini sebi root checker i vidi jel rootovan vise.
    I kako si ga rootovao ? Jel preko usb ili putem app ?

  7. #1307
    Senior Member Array
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Sabac
    Age
    28
    Karma
    10

    Default

    Jel moze neko da mi da user i pw za d3go dok sam u france da gledam nase kanale xD

    Poslato sa skupog,jako skupog telefona,najskupljeg.

  8. #1308
    Senior Member Array
    Join Date
    Feb 2011
    Karma
    33

    Default

    Quote Originally Posted by maxis View Post
    Skini sebi root checker i vidi jel rootovan vise.
    I kako si ga rootovao ? Jel preko usb ili putem app ?
    Rootovao sam preko nekog kineskog programa koji sam skinuo na PC i povezao telefon sa USB-om.
    Skinuo sam applikaciju i piše da nije rootovan.

  9. #1309
    Senior Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bosnia
    Age
    23
    Karma
    9

    Default

    Quote Originally Posted by AleksaSRB View Post
    Rootovao sam preko nekog kineskog programa koji sam skinuo na PC i povezao telefon sa USB-om.
    Skinuo sam applikaciju i piše da nije rootovan.
    Hmm.
    Jbg root je uradio vec svoje tj: editovao je neki fajl i zato nmz update.
    Probaj unroot s nekom app imas i toga dosta, zatim probaj tvornicke postavke pa onda update ako ni to ne pali onda jedino rjesenje ti je reinstaliranje androida skines s officialnog sajta zip file spojis usb drzis plus i paljenje tipka, zip file prebacis u neki document otvoris cmd i upises kod za instlairanje tj: ad povezes instalaciju sa mobitelom i compom. ( imas na yt i tutorijale i za to a mogu ti i ja objasnit )
    Ali pazi naravno uvijek mozes nesto zeznuti xd Kako kazu telefon postane cigla ali ako radis po pravilu ne bi trebalo

  10. #1310
    Super Moderator Array AIDS's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Trieste
    Karma
    17

    Default

    Ako neko hoce VOIP pozive preko whatsapp-a, nek skine zadnju verziju sa http://www.whatsapp.com/android (ne sa play stora) i nek mi posalje broj na PM da bi mu aktivirao pozive

    SS:
    http://prntscr.com/6di9vd

    http://prntscr.com/6diadp

    http://prntscr.com/6dias6
    Last edited by AIDS; 06-03-2015 at 20:06.

  11. #1311
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Vozdovac
    Karma
    0

    Default

    Imam problem sa APN podesavanja za internet udjem da podesim ono crno nema nista a verzija androida je 4.1.2 nikad nije imao apdejt takav kupljen inace telefon zte nubia z5(nx501)

  12. #1312
    Senior Member Array
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Masinska Skola Pancevo
    Karma
    4

    Default

    Cek sta crno ako mozes malo bolje da kazes o cemu je rec?
    Ко год воли крајишку музику,ова страница је право место за њега. Лајкуј страницу и прати њен ради и самим тим слушај своју омиљену музику.

  13. #1313
    Senior Member Array
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Beograd
    Age
    24
    Karma
    20

    Default

    zna li ovde neko da napravi vrlo jednostavan mali program? Placam ako ima nekog iz bga, nek mi posalje pm

  14. #1314
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Mexico
    Age
    22
    Karma
    3

    Default

    Quote Originally Posted by JocaLV View Post
    Imam problem sa APN podesavanja za internet udjem da podesim ono crno nema nista a verzija androida je 4.1.2 nikad nije imao apdejt takav kupljen inace telefon zte nubia z5(nx501)
    Odradi format telefona, onda nazovi operatera i nek ti posalju podatke tj. APN i onda samo ugasi i upalis mob.

  15. #1315
    Senior Member Array
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Beograd
    Age
    22
    Karma
    18

    Default

    Možda operatori nemaju podešavanja za taj model, pa mora ručno da namešta.

  16. #1316
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Vozdovac
    Karma
    0

    Default

    ja hocu rucnu al kad udjem u taj meni, meni je crn ekran kao da nema nista tu

  17. #1317
    Junior Member Array
    Join Date
    Jul 2015
    Karma
    0

    Default

    E, ljudi, probao sam par stvari sa ove liste, nisu lose... Mada mogu dodati R.O.O.T.S i Robotek. Onako da odmoris mozak.

  18. #1318
    Senior Member Array
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Beograd
    Age
    22
    Karma
    18

    Default

    Pa na ovoj listi sve igre za malu decu.

    Ko nije igrao Crossy Road do sad, preporuka. A i sve igre od Ketchapp tima.

    Sent from my MX4 using Tapatalk

  19. #1319
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    necu da ti kazem celavi
    Age
    22
    Karma
    19

    Default

    ne znam dal je vec bilo o ovom problemu ali... u zadnjih mesec dana ljudi mi govore kako im ponekad stignu dve iste poruke u rasponu od 15-16 sati...jel ima pojma neko do cega je
    pobedio:

    Quote Originally Posted by turshija View Post
    Ljudima je postao vazniji veci rank nego penis.
    Wroy je car!!!

  20. #1320
    Senior Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Home
    Age
    20
    Karma
    6

    Default

    Cao drugari, treba mi mala pomoc da li neko zna gde mogu da nadjem Lolipop(5.0) ili cm 12 za htc desire 310 sve sam gledoa i ne mogu da nadjem svuda rekle reklame gluposti, hvala unapred

  21. #1321
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    K und K monarhija
    Karma
    18

    Default

    Quote Originally Posted by markomunja View Post
    ne znam dal je vec bilo o ovom problemu ali... u zadnjih mesec dana ljudi mi govore kako im ponekad stignu dve iste poruke u rasponu od 15-16 sati...jel ima pojma neko do cega je
    Na moj prosli telefon, isto android, za 2h stignu 100 istih poruka(nekih bzvz sto su poslane pre par meseci)... Ne koristim ga vise pa nisam prijavljivao, ne znam da li je do telefona ili mreze...
    double penetration sadomazo satisfaction
    k'o svedski akcioni kada kazu action

    Quote Originally Posted by Skubishaa View Post
    Moze bit do mašine na kojoj je hostovan taj server.
    Ili ti je do napajanja neta tvog

  22. #1322
    Super Moderator Array AIDS's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Trieste
    Karma
    17

    Default

    Quote Originally Posted by FreshSF View Post
    Cao drugari, treba mi mala pomoc da li neko zna gde mogu da nadjem Lolipop(5.0) ili cm 12 za htc desire 310 sve sam gledoa i ne mogu da nadjem svuda rekle reklame gluposti, hvala unapred
    http://www.lollipopupdate.xyz/tag/ht...310-custom-rom ?

  23. #1323
    Senior Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Home
    Age
    20
    Karma
    6

    Default

    Probao ovo, ima onu glupost skinite to i to ostavite vas probaj za nastavak...

  24. #1324
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Djakuzi
    Karma
    8

    Default

    Misljenje o modelu LG Magna?

  25. #1325
    Super Moderator Array AIDS's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Trieste
    Karma
    17

    Default

    Quote Originally Posted by btmr' View Post
    Misljenje o modelu LG Magna?
    Kolko para? Radje bi isao na nekog kineza sa 2gb rama

  26. #1326
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Djakuzi
    Karma
    8

    Default

    Kasno je, uzeo ga za sad se snalazi fino

    Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока

  27. #1327
    Senior Member Array
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sombor ; Goge
    Age
    28
    Karma
    30

    Default

    Ubi se da nadjem na netu,ali bez uspeha.Proble mej sledeci,radi se o telefonu MyWigo MWG 459
    On je u samom startu dobio dve particije u sebi.Lageruje sve na prvu i u podesavanjima memorije ima da cuva na toj drugoj memoriji,ali on to ipak ne radi.Kao da ne prima uopste tu komandu i kao da smatra drugacije tu drugu particiju.Prva ima oko 1 GB i naravno napuni se jako lako.
    Kada udjem u podesavanja memorije:

    Preferred Install Location

    1.Internal Device Storage
    2.Phone Storage
    3.Let the system decide

    Tu je pod 2.stiklirano trenutno

    Sto se tice Memorije

    Internal Storage 0.89 GB

    Phone Storage 5.27 GB

    SD Card 1.83 GB

    Mene tacno zanima kako da spojim te dve njegove memorije.SD Karticu sam nahnadno ubacio,ali ne znam sta da radim jer sa tim 1 GB ne mogu nista.Znaci moram ili da spojim nekako memoriju ili da narednim da telefon i skida i instalira u tu drugu.Trenutno ne moze ni da skine aplikaciju jer mu je ostalo nekih 23 mb
    Citao sam na par mesta da moze da se SD Kartica deli i da se koristi kao telefonska memorija.Ali nigde nema da dve particije sastavim u jednu ?
    Nema nista dragocenije nego godisnji odmor za vreme praznika da se odmorim od svih kretena :)

  28. #1328
    Senior Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bosnia
    Age
    23
    Karma
    9

    Default

    Quote Originally Posted by mih@jlo89 View Post
    Ubi se da nadjem na netu,ali bez uspeha.Proble mej sledeci,radi se o telefonu MyWigo MWG 459
    On je u samom startu dobio dve particije u sebi.Lageruje sve na prvu i u podesavanjima memorije ima da cuva na toj drugoj memoriji,ali on to ipak ne radi.Kao da ne prima uopste tu komandu i kao da smatra drugacije tu drugu particiju.Prva ima oko 1 GB i naravno napuni se jako lako.
    Kada udjem u podesavanja memorije:

    Preferred Install Location

    1.Internal Device Storage
    2.Phone Storage
    3.Let the system decide

    Tu je pod 2.stiklirano trenutno

    Sto se tice Memorije

    Internal Storage 0.89 GB

    Phone Storage 5.27 GB

    SD Card 1.83 GB

    Mene tacno zanima kako da spojim te dve njegove memorije.SD Karticu sam nahnadno ubacio,ali ne znam sta da radim jer sa tim 1 GB ne mogu nista.Znaci moram ili da spojim nekako memoriju ili da narednim da telefon i skida i instalira u tu drugu.Trenutno ne moze ni da skine aplikaciju jer mu je ostalo nekih 23 mb
    Citao sam na par mesta da moze da se SD Kartica deli i da se koristi kao telefonska memorija.Ali nigde nema da dve particije sastavim u jednu ?
    Ja sam pokusavao sve, imam isti slucaj i ne moze kada imas 2interne memorije.
    Kada imas samo jednu internu memoriju i sd karticu onda moze.
    A to ide ovako:

    Samo mozes zamjeniti tipa: ako imas jednu internal memoriju i sd karticu.
    Mozes postaviti da sd kartica bude internalna memorija (tj: ako je vec veca od interne memorije tipa sd:8gb ili 16gb)
    Tako sto kad rootujes mob, skines es file explorer ides /system/etc/vold.fstab udjes tu preko es editor text i imas dole liniju tipa ide:
    sdcard 1 i sdcard2 i pored tipa: sdcard 0 i sdcard 1, prvu liniju zamjenis sa drugom: tj: gdje je 0 stavis 1 gore, a dole gdje je 1 stavis 0.
    Mozda ovako zvuci komlikovano ali kad otvoris skontas sam.
    Edit: kada udjes u mobitel settings / storage vidjet ces da ti interna memorija pise: sd card 16gb. Sto znaci da si postavio sd kao glavnu.
    (naravno to ocita kada resetujes mobitel)

    Uglavnom to radi, eh sad da li se phone storage moze spojiti sa internal storage ja nisam bas siguran.
    Mislim da ne postoji app sad tipa ti to podijelis, mislim da to pravis particiju kao na windows tek kad flashs nekako, nisam ni ja bas to jos pokusavao jer i rizik je da postane cigla mobitel pa zbog toga nisam isao toliko daleko.
    Jedino da imam vise telefona cackao bi do kraja

  29. #1329
    Senior Member Array
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sombor ; Goge
    Age
    28
    Karma
    30

    Default

    Znaci da apsolutno nista ne mogu ? Da li postoji opcija da srusim Android i da ih spojim pa da podignem novi ? I da li postoji mozda opcija da zamenim te dve njegove memorije da mu veca bude glavna,a manja sporedna.Mislim MyWigo hvale sto nema nepotrebnih aplikacija u default instalaciji,ali ovo je problem na koji sam naisao posle.Sta su oni tacno zamislili to ni sami ne ne znaju.Samo znam da je to jako veliki problem.Radje bi podneo da je 512 ram memorija nego sto je kapacitet fakticki blokiran na tih 1GB i sve sto se moze je instalirati FB , Viber i WhatsApp i ona je fakticki vec puna.
    Nema nista dragocenije nego godisnji odmor za vreme praznika da se odmorim od svih kretena :)

  30. #1330
    Senior Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bosnia
    Age
    23
    Karma
    9

    Default

    Quote Originally Posted by mih@jlo89 View Post
    Znaci da apsolutno nista ne mogu ? Da li postoji opcija da srusim Android i da ih spojim pa da podignem novi ? I da li postoji mozda opcija da zamenim te dve njegove memorije da mu veca bude glavna,a manja sporedna.Mislim MyWigo hvale sto nema nepotrebnih aplikacija u default instalaciji,ali ovo je problem na koji sam naisao posle.Sta su oni tacno zamislili to ni sami ne ne znaju.Samo znam da je to jako veliki problem.Radje bi podneo da je 512 ram memorija nego sto je kapacitet fakticki blokiran na tih 1GB i sve sto se moze je instalirati FB , Viber i WhatsApp i ona je fakticki vec puna.
    Mislim da moze ali nisam siguran.
    Ja bi ti vjerovatno objasnio da vec sam znam tj: da sam licno pokusao, ali nisam toliko daleko isao.
    No, kod androida 6.0 ovaj novi sto je izasao, napravili su da mozes staviti sd karticu kao glavnu internu memoriju.
    Kako sam citao na forumu jednom.

    I meni je stvarno glupo uvijek ima tako glupih gresaka i bas mi je krivo kad takve gluposti stave, jbg toliki mozak napravi mobitel i sistem za njega ubaci i sve a nez ono glavno podesiti.
    Ali dosta tako stari mobitela imaju problema s tim, ko rade kopiju jednog drugog pa ako jedan pogrijesi i ovi su svi ostali pogrijesili..
    Sad vec ovi novij telefoni nemaju problema s tim kako sam vidio, i zat stavljaju interne memorije po 16gb sad.

    Ono sto ti mozda moze pomoc tipa apps:
    Cache2sd
    Download2sd
    Aplikacije su uklonjene sa marketa ili se placaju nez, nadji free na netu.
    Moras imati rootan mobitel, kada pokrenes izaberes dole sd karticu i tu ti sa interne memorije ide cache od facebooka i data na sd karticu umjesto internu.
    I onda uvijek imas 1gb free interne memorije.
    A mozes staviti i da cache/data ide na phone storage.
    No ja sam primjetio da malo ubaguje app ne prebaci nekad, vjerovano tad je app bila u beta fazi, a kak sam rekao nema je na store pa da skinem zadnju verziju.
    Probaj to dvoje i skini sebi lucky patcher (lucky patcher pored krekovanja app i hakovanja kupovine u igrama ima opcija da sve app direktno idu na sd karticu)
    Et mozda ti pomogne to.

  31. #1331
    Senior Member Array
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Prijedor
    Age
    19
    Karma
    5

    Default

    Hteo bi uzeti Cubot Note S, da li ga je neko koristio, da li da ga uzmem ili mozda ne?
    Po onome sto pise ne cini mi se kao los tel..

    Main Features:
    CUBOT NOTE S Cheetah inside Android 5.1 3G Phablet 5.5 inch HD Screen MTK6580 Quad Core 1.3GHz 2GB RAM 16GB ROM Dual Cameras WiFi OTG GPS
    Display: 5.5 inch 1280x720 IPS Screen with 267 PPI
    CPU: MTK6580 Quad Core 1.3GHz
    System: Android 5.1
    RAM + ROM: 2GB RAM + 16GB ROM
    Camera: Front 2.0MP (SW5.0MP) + Rear 5.0MP (SW8.0MP) AF with with LED flashlight
    Sensor: Light sensor, G-sensor, P-sensor Sensor
    Bluetooth: BT4.0
    Features: GPS, A-GPS, OTG
    SIM Card: Dual SIM dual standby. Dual Micro SIM cards
    Network:
    2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
    3G: WCDMA 900/1900/2100MHz

  32. #1332
    Senior Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bosnia
    Age
    23
    Karma
    9

    Default

    Quote Originally Posted by margo View Post
    Hteo bi uzeti Cubot Note S, da li ga je neko koristio, da li da ga uzmem ili mozda ne?
    Po onome sto pise ne cini mi se kao los tel..

    Main Features:
    CUBOT NOTE S Cheetah inside Android 5.1 3G Phablet 5.5 inch HD Screen MTK6580 Quad Core 1.3GHz 2GB RAM 16GB ROM Dual Cameras WiFi OTG GPS
    Display: 5.5 inch 1280x720 IPS Screen with 267 PPI
    CPU: MTK6580 Quad Core 1.3GHz
    System: Android 5.1
    RAM + ROM: 2GB RAM + 16GB ROM
    Camera: Front 2.0MP (SW5.0MP) + Rear 5.0MP (SW8.0MP) AF with with LED flashlight
    Sensor: Light sensor, G-sensor, P-sensor Sensor
    Bluetooth: BT4.0
    Features: GPS, A-GPS, OTG
    SIM Card: Dual SIM dual standby. Dual Micro SIM cards
    Network:
    2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
    3G: WCDMA 900/1900/2100MHz
    Ev gledam na piku 100e nov.
    Naravno uzmi, imam ja telefon sa mtk cipom nemaju problema nikakvih.
    Samo kada kupujes, kupi novo i sa garancijom.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •