Kako napraviti rankove za minecraft server? Detaljno objasnjeno!
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Karma
    0

    Default Kako napraviti rankove za minecraft server? Detaljno objasnjeno!

    Da bi napravili rankove za pocetak vam je potrebno:

    - GroupManager: https://www.spigotmc.org/resources/groupmanager.23/
    - Notepad ++: https://notepad-plus-plus.org/download/v6.7.9.2.html

    Kako zapoceti?

    Za pocetak morate da skinete plugin "GroupManager" kada ste ga skinuli ubacite ga u folder "plugins" zatim upalite server. Kada vam se server upali ukucajte stop kako bi ga ugasili. Zatim odete u folder "plugins" i nadjete folder koji se zove "GroupManager" kada ga otvorite imacete nesto ovako:
    http://prntscr.com/7m9qol

    Otvorite "worlds" i treba da vam pise "world", zavisi kako ste vi nazvali vas svet, meni pise "world"
    udjite u world i zatim u "groups" *GROUPS otvarate sa Notepad++* kada ste otvorili to imacete ovako:
    http://prntscr.com/7m9rjd , e sad trebate sve da obrisete i da ostavite samo ovo: http://prntscr.com/7m9rq9 .

    Sada krecemo sa pravljenjem rankova za pocetak trebate uraditi ovako:
    http://prntscr.com/7m9sg3 "Default" mozete promeniti i u Igrac to je ime ranka, "default:" znaci da li ce kada neko udje na server odma dobiti taj rank ili je se taj rank daje samo onima kojima vlasnik da. "permissions:" znaci permisije/dozvole kada ste to napisali ispod trebate napisati dozvole koje ce taj igrac imati, ja cu sada napisati samo najvaznije a vi mozete dodati:
    http://prntscr.com/7m9tw8 , naravno ja sam dodao samo neke dozvole vi mozete pisati jos.
    Kada ste to uradili sada trebamo dodati "build" i "prefix":
    http://prntscr.com/7m9uj6 , build: false znaci da ovaj rank ne moze da rusi spawn.. *build: true se stavlja samo Vlasnicima*. "prefix" je naziv ispred vaseg nicka u igri ovaj prefix cemo nazvati Igrac:
    http://prntscr.com/7m9vsw , a ovako izgleda u igri: http://prntscr.com/7m9wao .

    Kako napraviti rank V.I.P ili neki drugi? Evo kako:

    Da bi napravili neki rank koji se kupuje ili zasluzuje trebate uraditi ovako:
    http://prntscr.com/7m9xds , ovaj put "default" stavljamo false a ovo "Vip" je ime ranka!
    Default: false znaci da se taj rank dobija tako sto vam vlasnik prvo mora dati ne mozete da dobijete cim ste usli na srw. Sledeci korak je da napisemo permisije/dozvole, ovaj put ne moramo pisati sve one dozvole nego samo neke koje bi zeleli da ima Vip rank a da Default rank to nema: http://prntscr.com/7m9y5n , e sada ako bi ovako ostavili rank on ne bi imao dozvole koje Default rank ima zato moramo uraditi ovako: http://prntscr.com/7m9yie , inheritance: - Default??? To znaci da ovaj rank ima iste komande kao Default samo sto ima i neke koje Default nema!
    E sad samo uradite kao i sa Default rankom: http://prntscr.com/7m9yuu , to bi bilo to od ta 2 ranka vi jos mozete dodavati rank Builder, Admin, Vlasnik, YouTuber i ostale po vasoj zelji! Permisije od komandi mozete videti ovde: http://wiki.ess3.net/wiki/Command_Reference , a ovde mozete videti boje: http://minecraft.gamepedia.com/Formatting_codes . Ako ne znate kako nekome da date neki rank to se radi ovako: u koznolu kucate *moze i u igri ali morate imati dozvolu za davanje ranka* /manuadd "nick" "ime ranka/grupe"

    Primer: /manuadd Herobrine Vip
    Posle toga je najbolje da kucate manload da se sve lepo ucita!



    AKO NESTO NIJE JASNO SLOBODNO PITAJTE TU SAM DA POMOGNEM. NISAM ZNAO TACNO BAS SVE DA OBJASNIM ALI NADAM SE DA STE USPELI SHVATITI.
    Last edited by ExeNN; 28-06-2015 at 13:14.

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Pa nije bas da sa build true mogu da ruse spawn ... Ako stavis rankovima build: false oni nece moci uopste da grade, sa build: true ne moze rusiti spawn ako imas faction plugin i clajmujes safezonu. Build: true treba svim rankovima da se stavlja da bi mogli da grade !

  3. #3
    Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Karma
    0

    Default

    Zasto mi ne dozvoljava komandu /manuadd ili /manload. Ako znas molit te pomozi.

  4. #4
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Tony moras imati opa tj da si vlasnik ne bitno samo opa, pa onda pises ovako ako hoces nekom igracu da das neki rank /manuadd (nick) (ime ranka) i eto ALi prvo normalno moras da napravis rank sa komandom /mangadd (ime rank koje zelis) i posle ides na /mangaddv (ime ranka) prefix (i prefix po volji koji hoces). Nadam se da sam pomogao

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •