U vezi Jave - Programerstvo ako neko zna nek vidi ovaj tiket
Results 1 to 23 of 23
  1. #1
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Post U vezi Jave - Programerstvo ako neko zna nek vidi ovaj tiket

    Moj tata mi je danas kupio knjigu "Naucite Javu za 21 dan". I ja sam se pitao da li bi mi to pomoglo da naucim kako da napravim minecraft plugine, pa ako neko zna neka samo kaze da ili ne , ili neka kaze svoje misljenje posto me jako java zanima ) samo zbog mc plugina, pa pitam da li to ima veze neke???

  2. #2
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Somewhere
    Karma
    3

    Default

    Licno moje misljenje,sa tom knjigom ne mozes da napravis plugin,trebace ti mnogo vise od toga sto pise u toj knjizi.U toj knjizi se nalaze samo osnove koje ce ti pomoci da shvatis princim rada i sustinu
    Code:
    SteamIdHashSalt = Ad38e@$5aat41PQL

  3. #3
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    При́п'ять
    Age
    20
    Karma
    20

    Default

    Java je potrebna za izradu minecraft, tj. bukkit i spigot plugina.
    Sa osnovama jave ti mozes napraviti dobar plugin jer se tamo vecina koda pise pomocu bukkit/spigot api-ja.A i vecinom se kodovi pisu u vise posebnih klasa.
    Ali najbolje je da kada to procitas malo vezbas, odgledas tutorijale od vise razlicitih ljudi da bi stekao znanje i saznao koji su najbolji nacini za izvrsavanje nekog zadatka itd..
    Drugo izguglaj malo, gledaj tudje kodove i pokusavaj da shvatis kako oni funkcionisu i vremenom ces dobro savladati javu.
    Taman kada savladas javu imaces moje tutorijale za izradu plugina


    Quote Originally Posted by z1ka View Post
    Iskopas rupu, zatim bacis PC u tu istu rupu, onda zatrpas i uzemljio si ga.. ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=fdlB_-2pBTo

  4. #4
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Da ali gde ja to da naucim, jer mi nema smisla uopste nego kad sam procitao prvih 40 strana Jave knjige malo mi je bilo jasno ali klase su mi bas nejasne ...
    I kako je da nadjem nesto to za plugine, kako da ih napravim??

  5. #5
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    При́п'ять
    Age
    20
    Karma
    20

    Default

    Quote Originally Posted by Ognjen7 View Post
    Da ali gde ja to da naucim, jer mi nema smisla uopste nego kad sam procitao prvih 40 strana Jave knjige malo mi je bilo jasno ali klase su mi bas nejasne ...
    I kako je da nadjem nesto to za plugine, kako da ih napravim??
    Gle procitaj 2-3 puta pazljivo i shvati ces.
    Pogledaj i po neki tutorijal na youtubeu.
    A za pravljenje plugina okacicu ja tutorijal.
    Prvo treba da se pripremi radno okruzenje i da znas osnove jave da bi mogao da napravis plugin


    Quote Originally Posted by z1ka View Post
    Iskopas rupu, zatim bacis PC u tu istu rupu, onda zatrpas i uzemljio si ga.. ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=fdlB_-2pBTo

  6. #6
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Ok , hvala u svakom slucaju

  7. #7
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Ali kog bi mi ti predlozio youtubera da gledam??? koji to najbolje objasni??

  8. #8
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    necu da ti kazem celavi
    Age
    22
    Karma
    19

    Default

    thenewboston
    pobedio:

    Quote Originally Posted by turshija View Post
    Ljudima je postao vazniji veci rank nego penis.
    Wroy je car!!!

  9. #9
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Objasnjava za plugine?

  10. #10
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    При́п'ять
    Age
    20
    Karma
    20

    Default

    Quote Originally Posted by Ognjen7 View Post
    Objasnjava za plugine?
    Prvo savladas javu, za plugine ces posle lako
    Ako bas zelis preperucujem:
    https://www.youtube.com/channel/UCI5...aZslY9TQ4XlmmA
    i https://www.youtube.com/user/AppljuzeProgramming/videos
    i https://www.youtube.com/user/TheBCBroz/videos

    A i ja cu praviti tutorijale na srpskom


    Quote Originally Posted by z1ka View Post
    Iskopas rupu, zatim bacis PC u tu istu rupu, onda zatrpas i uzemljio si ga.. ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=fdlB_-2pBTo

  11. #11
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Jel si ti isto gledao od njih i naucio??

  12. #12
    Member Array
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kragujevac Srbija
    Karma
    5

    Default

    Javu ne mozes nauciti za 21 dan mozes uci samo u osnove materije bolje nadji neku opsirniju knjigu i za to treba vremena ne moze ocas posla da znas.

  13. #13
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Pa da pooctni nivo 21 dana

  14. #14
    Senior Member Array
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Niš
    Age
    22
    Karma
    29

    Default

    Kreni odma da radis plugine, posle godinu dana ces da provalis da znas i javu.
    Ja ne drzim nijedan server niti imam bilo kakve veze sa mdb hostingom.
    Vise ne pravim privatne plugine/modove. Nemojte mi traziti pomoc preko PMa.

    bind w kill - komanda koja resava vecinu problema sa CSom
    www.youtube.com/watch?v=6pMCSX_H_Zo
    mdb Ban System v4.8
    KGB Bots v2.3
    mdbCS v3

  15. #15
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Ok pokusavvacu da shvatam kodove posto mi je vec malo poslo sa klasama, dobro je

  16. #16
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Ja sam citam knjigu i pise naprimer:
    boolean hip; - na pocetku i ja ne kapiram sta znaci to
    i koja je razlika kad pisem: System.out.println(" ... ") i dante.showAttributes();i onda System.out.println , ne razumem razliku i string mi je ne jasan.... ne znan sta je to sve ako neko zna neka mi objasni plsss

  17. #17
    Moderator Array Megastorm's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Tokyo, Japan
    Age
    22
    Karma
    33

    Default

    Zamisli ovako:
    string - (eng) niz
    U programskim jezicima se to odnosi na niz karaktera(znakova).
    primer:
    String text = "tetetete";
    Deklarisana je promenljiva text sa vrednoscu tetetete.
    Onda je mozes koristiti u System.out.prinLn...

  18. #18
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Hvala ali ne znam zasta se boolean koristi .....

  19. #19
    Senior Member Array
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    necu da ti kazem celavi
    Age
    22
    Karma
    19

    Default

    za uslove...na primer ako nemas jabuku, pises false, ako imas jabuku pises true
    i kad to ubacis u if else, i ako je uslov u ifu tacan, tj ako imas jabuku, pojesces je, ako u ifu nije tacno, kupices jabuku pa ces je pojesti
    pobedio:

    Quote Originally Posted by turshija View Post
    Ljudima je postao vazniji veci rank nego penis.
    Wroy je car!!!

  20. #20
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    package sabiranje {
    class Sabiranje {
    public static void main(String[] arguments) {
    float brojjedan = 5;
    float brojdva = 10;
    float result = brojdva - brojjedan;
    float remainder = brojdva - brojjedan;
    System.out.println(brojdva + " sabiranje " + brojjedan);
    System.out.prinln("\nRezultat\tRemainder");
    System.out.println(result + "\t" + remainder);
    }
    }

    To sam napisao u NetBeansu i izbacuje mi greske i kod reda 9 mi je problem i kod package sta trebam da napisem da bi mi radilo???

  21. #21
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Aha provalio sasam problem ja sam kod package napisao package sabiranje { umesto package sabiranje;

  22. #22
    Senior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Location
    Mamica
    Karma
    0

    Default

    Izvinite ako smaram ali moram da pitam posto bi mi vi najbolje objasnili ... Cemu sluzi long i byte u javi?

  23. #23
    Senior Member Array
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    При́п'ять
    Age
    20
    Karma
    20

    Default

    Quote Originally Posted by Ognjen7 View Post
    Izvinite ako smaram ali moram da pitam posto bi mi vi najbolje objasnili ... Cemu sluzi long i byte u javi?
    Nadam se da se neces uvrediti ali druze ne mozemo da ti sve mi serviramo, internet je cudo i na njemu se moze naci i saznati mnogo toga.
    Ne bi ti skodilo da ubuduce malo koristis pretragu pre postavljanja pitanja

    Evo ti ovde lepo obljasnjeno i za long i byte: http://poincare.matf.bg.ac.rs/~jelen...va/javask0.htm
    Last edited by milutinke2; 29-08-2015 at 01:53.


    Quote Originally Posted by z1ka View Post
    Iskopas rupu, zatim bacis PC u tu istu rupu, onda zatrpas i uzemljio si ga.. ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=fdlB_-2pBTo

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •